Extra ovocný jahodový džem s orientálnym korením alebo hruškový džem s minimom pridaného cukru? Tieto, ale aj mnohé ďalšie pochúťky si môžete pripraviť jednoducho a rýchlo s výrobkami Dr. Oetker. Stačí si vybrať pomocníkov z radov Gelfix alebo želírovacích cukrov. Niektoré výrobky navyše nájdu využitie v celej domácnosti.
Chystáte sa spracovať veľmi sladké alebo veľmi zrelé ovocie? Stavte na novinku Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker. Je úplne ideálny na prípravu džemov, lekvárov a želé s nízkym obsahom cukru. Na 1 kg ovocia totiž stačí pridať iba 250 g cukru podľa vlastného výberu, variť 5 minút a máte hotový luxusný domáci džem s podielom ovocia až 78 %.
Chcete si vychutnávať výraznú a plnú chuť ovocia zo svojej záhradky po celý rok? Pripravte si domáci džem pomocou želírovacieho prípravku Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker. Jedno balenie vám vystačí na 1 kg ovocia. Stačí k nemu pridať 350 g cukru, ktorý možno tiež nahradiť umelými sladidlami. Varenie vám zaberie len 6 minút a máte hotových hneď niekoľko pohárov lahodného domáceho džemu s až 73 % ovocným podielom.
Pektín Dr. Oetker je moderný želírovací prípravok na prípravu domáceho džemu. Pektín z ovocia je 100 % rastlinného pôvodu a bez konzervantov. Táto látka je prirodzenou súčasťou rastlinných pletív a z ovocia sa získava pomocou extrakcie. Vysoký podiel pektínu nájdeme okrem citrusov aj v jablkách a ríbezliach. Jeden balíček vám vystačí na prípravu džemu až z 2 kg ovocia. Môžete ho skombinovať s repným alebo trstinovým cukrom, vybrať si svoje obľúbené ovocie a jednoducho si tak pripraviť domáci džem podľa vlastnej chuti.
Zrelé letné ovocie priam nabáda k tomu, aby ste z neho pripravili džem a uchovali si tak výraznú ovocnú chuť aj na chladné zimné dni. So želírovacím cukrom je to navyše úplná hračka. Stačí vám totiž 1,5 kg ovocia, jedno balenie Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker a už nemusíte pridávať žiadne ďalšie ingrediencie. Varíte 5 minút a džem s až 75 % ovocným podielom je hotový.
Strážite si svoj denný príjem kalórií? Použite pri príprave džemu Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker. Takto pripravený džem obsahuje až o 38 % menej kalórií než pri použití ovocia a klasického cukru v pomere 1:1. Výrobok totiž obsahuje výťažky z exotickej rastliny Stevia rebaudiana, ktoré sú oveľa sladšie ako cukor a pritom neobsahujú takmer žiadne kalórie. Jedno 250 g balenie vám vystačí na 700 g ovocia. Výrobok je navyše vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia.
Kyselina citrónová je úplne nevyhnutným pomocníkom v každej domácnosti. Dá sa využiť na dochutenie nápojov a na podporu želírovacieho procesu pri príprave džemov, lekvárov a želé. Skvele poslúži aj ako náhrada octu pri zaváraní zeleniny a na okyslenie zálievok do šalátov a kompótov. Navyše ju využijete aj pri odstraňovaní vodného kameňa z rýchlovarnej kanvice či kávovaru, pri výrobe šumivých tabliet do kúpeľa alebo domáceho prášku na pranie bielej bielizne. Keď raz vyskúšate nové balenie Kyselina citrónová XXL 250 g Dr. Oetker so zip-lock uzáverom, už naň nedáte dopustiť.
Kyselina citrónová má naozaj všestranné využitie. Slúži ako prírodný antioxidant, ktorý uchováva žiarivú farbu ovocia, a aktivuje pektíny, aby džem dosiahol požadovanú hustotu. Kyselina citrónová tiež predlžuje trvanlivosť džemov a lekvárov, pretože v nich vytvára kyslé prostredie, ktoré bráni množeniu plesní alebo baktérií. Možno ju použiť aj na ochutenie šalátov, kompótov alebo nápojov. A navyše dokáže veľmi dobre odstrániť vodný kameň usadený v kávovaroch alebo rýchlovarných kanviciach.
Praktické 20 g balenie Kyselina citrónová Dr. Oetker v prášku zodpovedá približne 320 ml citrónovej šťavy. Dostupná je aj v maxi balení po 80 g.
Viac inšpirácie a chutných receptov nájdete na webe: Naše recepty | Dr. Oetker.