Vedeli ste, že cvikla sa nazýva aj ako „krvavé zlato“? Je to vďaka množstvu prospešných látok, ktoré obsahuje. Aj keď sa jej využitie v kuchyni spája predovšetkým s receptmi na slano, mnohí poznajú jej čaro aj v sladkej verzii. Cvikla dodáva dezertom vláčnosť a zároveň nádhernú farbu. A čo sa týka chuti, odolali by ste […]
Leto je okrem teplých dní skvelé v tom, že každú chvíľu dozrieva nejaké nové ovocie. Len toľko, čo dozreli jahody, pridali sa čerešne a višne, maliny, bobuľové ovocie aj marhule. Okrem zavárania a zásob na zimu si konečne môžeme dopriať sezónne čerstvé ovocie. Ráno pridať do kaše, či jogurtu, alebo si na desiatu dopriať misku […]
Prednedávnom Majo alias Muž v zástere predstavil svoj tip na zdobenie torty. Boli to jedlé koraly, ktorých príprava vyzerala oveľa ľahšie ako samotný výtvor. Keďže tento tip na zdobenie mal u vás veľký úspech, radi by sme vám priniesli ďalší, ktorý zvládnete aj sami doma. Výsledný efekt bude pôsobiť ako od profesionálneho cukrára. A keďže […]