Vedeli ste, že cvikla sa nazýva aj ako „krvavé zlato“? Je to vďaka množstvu prospešných látok, ktoré obsahuje. Aj keď sa jej využitie v kuchyni spája predovšetkým s receptmi na slano, mnohí poznajú jej čaro aj v sladkej verzii. Cvikla dodáva dezertom vláčnosť a zároveň nádhernú farbu. A čo sa týka chuti, odolali by ste kombinácii cvikla, čokoláda a svieže ovocie? Ak nie, pripravte si chuťové poháriky, servírujeme cviklovo-čokoládový koláč s mangovým pudingom podľa Maja alias Muža v zástere. Tento lahodný cviklový koláč poteší nielen vegánov.
Recept:
500 g cvikle (ja používam tú predvarenú vákuovo balenú)
200 g 80% čokolády
20 g kakaa
100 g oleja
120 g cukru
150 g špaldovej hladkej múky
100 g vody
1 kypriaci prášok do pečiva
1/2 balíka Zlatého klasu
mrazené ovocie (maliny, čučoriedky, černice)
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na dezerty s čokoládou: