Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept Muža v zástere: Linecké srdce s čokoládovým krémom

Zdieľať

Tento týždeň začínal sviatkom lásky – dňom svätého Valentína a spolu s receptom od Maja alias Muža v zástere vám prinášame sladkú bodku na záver. Keďže lásku si treba prejavovať stále, a nielen na Valentína a ako sa hovorí láska ide cez žalúdok, veríme, že tento skvelý sladký recept vás osloví. Pripravte si spolu s nami linecké srdce s čokoládovým krémom. 

linecké srdce

Ingrediencie na linecké cesto:

  • 220 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • štipka soli
  • kôra z 1 citróna

Krém:

  • 250 g smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády
  • 50 g masla
  • 1 vajíčko
  • 250 g Mascarpone
  • višňový alebo iný jemný džem

Prečítajte si, čo všetko ste nevedeli o sviatku svätého Valentína

Postup:

Najprv si pripravíme cesto:

  • Múku, cukor, soľ a citrónovú kôru zmiešame.
  • Pridáme na malé kúsky pokrájané studené maslo a pomocou robota s plochým nástavcom vymixujeme mrveničku, aby nám nezostali kúsky masla.
  • Nakoniec pridáme žĺtky a vymiešame tuhé cesto, ktoré preložíme na pracovnú dosku a rukami vymiesime tuhé hladké cesto.
  • Cesto zabalíme do fólie a dáme na cca hodinu do chladničky.
  • Stuhnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm.
  • Pomocou šablóny vyrežeme z cesta 3 srdcia s priemerom cca 22 cm.
  • Preložíme ich na papierom vystlaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C na cca 12 minút.
  • Cestá nesmú zhnednúť, musia sa len vysušiť.

Vyskúšajte aj ďalšie zaujímavé recepty Muža v zástere

Krém si pripravíme nasledovne:

  • Smotanu na šľahanie privedieme k varu.
  • Odstavíme ju z tepla a primiešame do nej vajíčko.
  • Horúcu smotanu nalejeme na polámanú čokoládu s maslom.
  • Necháme dve minúty postáť a vymiešame hladkú polevu.
  • Do úplne vychladnutej polevy pridáme mascarpone a vyšľaháme hustý krém.

Pokračujeme:

  • Na prvý plát cesta pomocou zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou nanesieme na vonkajší a vnútorný obvod kôpky krému.
  • Do priestoru medzi rady krému dáme riedky džem.
  • Prikryjeme ďalším cestom a postup zopakujeme.
  • Vrchný plát pokryjeme kôpkami krému a ozdobíme ovocím.
  • Dáme stuhnúť do chladničky.
  • Torta je najlepšia na druhý deň, keď linecké pláty zmäknú a torta sa dá pekne krájať.

Foto a video: Marián Myjavec alias Muž v zástere

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”