Načítava sa

Type to search

Bezkofeínové tiramisu hotové za pár minút

Viera Horňáková
Zdieľať

Tiramisu je dezert, ktorý pripravujem pomerne často. Po tých rokoch som si ho prispôsobila podľa seba. Nepoužívam vajíčka ani amaretto či rum, ako je to v pôvodných receptoch. Postupne som si našla chute, ktoré vyhovujú nám doma. Dokonca, aby to bol dezert, ktorý môžu aj deti, vynašla som sa a vymyslela spôsob, ako na to. Toto je môj recept na tiramisu, ktoré môžu aj deti.

Na tiramisu budete potrebovať:

  • dlhé piškóty (ideálne Savoiardi, ale môžu byť aj klasicky dostupné)
  • 2x 400 ml kyslá smotana (používam tú z Lidlu veľkú 18% s červeným obalom)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 balenie (250 g) jemného tvarohu (môžete použiť odtučnený, polotučný alebo plnotučný, ja som v recepte použila polotučný)
  • banán (najlepšie, ak je už poriadne dozretý)
  • Caro nápoj
  • holandské kakao

Vyskúšajte aj ďalšie tipy na nepečené recepty:

Rýchle nepečené dezerty nielen na Valentína

Postup:

  • Najprv si zalejeme do hrnčeka (200 ml) Caro nápoj. Používam 2 kávové lyžičky, zalejem, premiešam a nechám chladnúť.
  • Do nádoby (použila som klasickú dózu na jedlo, inokedy používam jánsku misu) poukladáme dlhé piškóty jednu vedľa druhej.
  • Pripravíme si krém. Do misy dáme smotany, tvaroh a dva balíky vanilkového cukru. Premiešam jemne, ručne, aby sa ingrediencie spojili.
  • Vezmeme si silikónový štetec a prostredníctvom neho pokvapkáme Caro nápoj na pripravené piškóty.
  • Keď už sú piškóty pokvapkané, rozotrieme polovicu pripraveného krému.
  • Na krém poukladáme na kolieska nakrájaný banán.
  • Pokračujeme s ďalšou vrstvou piškót, ktoré opäť pokvapkáme Caro nápojom (piškóty schválne nemáčam do nápoja, ale len poriadne pokvapkám, lebo nemáme ich radi premočené).
  • Na pripravené piškóty vylejeme druhú polovicu krému a pekne rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche, aby sme zakryli piškóty.
  • Pripravený dezert odložíme do chladničky. Necháme postáť ideálne cez noc alebo pripravíme ráno a poobede môžeme podávať sladký dezert.
  • Pred samotným podávaním ešte posypeme holandským kakaom. (Ja obľubujem, ak je tiramisu posypané kakaom poriadne nahusto. Deti to majú radšej posypané grankom).

Tip: Na jeseň, keď sa tie chute troška menia, zvyknem pridať do jednej časti krému zo smotany a tvarohu aj jedno balenie gaštanového pyré. Dodá to celému dezertu výbornú chuť.

Ideálny dezert na takéto letné dni, čo poviete? 

 

 

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť