Čerstvý slivkový koláč je obrovská dávka radosti, lahodnej chuti, ktorá sa rozplýva na jazyku a tiež zdravotných účinkov.
Slivky sú priam zázračné ovocie podpoujúce našu imunitu a obranyschopnosť organizmu. Podporujú chuť do jedla, prospievajú prečisťovaniu organizmu, sú účinné pri tvorbe tráviacich štiav, navodzujú pohodu a zároveň výkonnosť. Zbavujú nás toxínov, podporujú plodnosť a pamäť. Používajú sa aj pri liečbe závažných autoimunitných ochorení.
Na slivkový koláč so smotanou potrebujete zopár ingrediencií, ktoré máte určite doma. Na prípravu vám stací pár minút a upečený je do hodiny. Ideálny pre všetky, ktoré chcú mať rezko napečené.
Ingrediencie
Posýpka
Postup prípravy
Cesto pripravíme jednoducho vymiešaním všetkych ingrediéncii okrem samotných sliviek. Najednoducchšie je vymiešať všetko metličkou, resp. tyčovým mixérom so šľahačom. Cesto by malo mať riedšiu konzistenciu tak, aby sme ho mohli na vopred vymastený a múkou vysypaný plech pekne vyliať. Naňho následne poukladáme husto vopred rozpolené slivky šupkou dole.
Koláč môžeme vložiť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a 30 minút. Následne ho vytiahneme a posypeme slivky drobenkou. Necháme zapiecť ešte 5 – 10 minúť. Hotový slivkový koláč necháme odstáť a krájame vrubkovaným nožom. Dobrú chuť! Podaril sa vám náš recept? Zašlite nám do redakcie vaše fotografie alebo nám pridajte komentár, ako sa vám podaril.