Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Indický šéfkuchár Shrey Kadam: Toto sú Chute mojej Indie!

Zdieľať

Veľa ľudí si myslí, že indické jedlá sú pikantné a zložité na prípravu. Šéfkuchár Shrey Kadam vás presvedčí, že to tak nie je. V knihe Chute mojej Indie, ktorá je plná vôní, farieb a korenín, nájdete množstvo jednoduchých receptov, vďaka ktorým okúsite rozmanité chute
skutočnej Indie.

Čo nájdete v knihe?

Na začiatku jeho zaujímavý príbeh, ako prišiel na Slovensko, učil sa slovenčinu, mal foodtruck, čiže pojazdnú indickú reštauráciu. Až po súčasnosť, kedy má v Bratislave reštauráciu Mumbai Central, ktorá sa hneď prvý rok stala najlepšie hodnotenou indickou reštauráciou na Slovensku.

No a potom nasledujú desiatky receptov:

  • Masaly, čiže rôzne kombinácie korenín (Garam Masala, Tandoori Masala…)
  • Tuky a syr (tuk ako nositeľ chuti a syry, napríklad paneer
  • Predjedlá, polievky a kofty (fašírky)
  • Hlavné jedlá ako Tikka masala, či Veg navratan korma
  • Prílohy ako ryže, daal (šošovice), chleby (najznámejší naan
  • Čatni, korenené omáčky
  • Dezerty
  • Nápoje ako Mango lassi, či Masala chai.

Vášeň a cit pre varenie zdedil po mame, ktorá každý deň rozprávala cez svoje jedlo to, čo nevedela vyjadriť slovami.

„Narodil som sa v štáte Maharashtra, neďaleko mesta Mumbai v Indii. Moja mama je vychýrenou kuchárkou… poznáte to, každý z nás má najlepšiu mamu. Odmalička ma na indickej kuchyni fascinovala jej bohatosť a komplexnosť,“ priznáva Shrey.

Shrey študoval vo Švajčiarsku, pracoval v Londýne, no pred trinástimi rokmi prišiel na Slovensko za láskou a už tu ostal. Vždy túžil po vlastnej reštaurácii a sen si splnil v Bratislave. Jeho MumBhai Central sa stala hneď v prvom roku po otvorení najlepšie hodnotenou indickou reštauráciou na Slovensku.

„Veľmi sa teším, že práve ja sa môžem pokúsiť vám ukázať, že indická kuchyňa je bohatá, zdravá a chutná, a že jej varenie môže byť jednoduché aj u vás doma. Túto filozofiu vám rád odovzdám na kurzoch, workshopoch alebo ju prinesiem do vašej firmy. Teraz však v knihe Chute mojej Indie ,“ dodáva indický šéfkuchár Shrey Kadam.

Pozrite si video so Shreyom:

POZOR! Ak si kúpite túto knihu (online v eshope alebo v kamenných kníhkupectvách), môžete sa zapojiť do súťaže o 10.000 € v hotovosti ako hlavnú cenu. Navyše každý deň jeden zo súťažiacich vyhráva hodnotnú encyklopédiu podľa vlastného výberu. Zoznam všetkých kníh, s ktorými sa môžete zapojiť do súťaže a bližšie informácie nájdete na stránke Knižné a veselé .

Milan Buno, knižný publicista

Chute mojej Indie: https://www.bux.sk/knihy/778347-chute-mojej-indie.html
Podcast: https://kniznykompas.podbean.com/e/%e2%80%9eked-si-date-jej-jedlo-zabudnete-na-vsetky-problemy-tvrdi-indicky-sefkuchar-shrey-kadam/

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”