Vedeli ste, že cvikla sa nazýva aj ako „krvavé zlato“? Je to vďaka množstvu prospešných látok, ktoré obsahuje. Aj keď sa jej využitie v kuchyni spája predovšetkým s receptmi na slano, mnohí poznajú jej čaro aj v sladkej verzii. Cvikla dodáva dezertom vláčnosť a zároveň nádhernú farbu. A čo sa týka chuti, odolali by ste […]
Evie Prokesh je 23-ročná Slovenka. Študuje farmáciu v Holandsku na Univerzite v Groningene. Prihlásila sa do programu European Leadership Academy na Letnú školu. Absolvovala ju ako jediná Slovenka z 29 účastníčok, ktoré boli vybraté spomedzi 6000 prihlásených v rámci Európy. Akčné ženy mali možnosť opýtať sa Evie niekoľko otázok. Rozhodla si sa užiť si toto […]
Už ste niekedy varili cestoviny bez pridania soli, korenia či byliniek? Nie? A čo keby ste tak urobili? Boli by vaše chuťové bunky uspokojené? Pravdepodobne nie. A to je presne to, čo sa môže stať, keď nedoplníte váš outfit o „niečo extra“. Doplnky sú ako korenie vo vašich cestovinách. Ak ani vás už nebavia outfity, […]