Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Práve vychádza štvrté pokračovanie bestsellerovej série Neobyčajné deti slečny Peregrinovej

Zdieľať

Tlačová správa

Bratislava, 20. novembra 2020

Foto: albatrosmedia

Dobrá správa pre všetkých fanúšikov bestsellerovej série Neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Práve vychádza jej štvrté pokračovanie v preklade Martiny Fedorovej vo vydavateľstve Lindeni. Román s názvom Mapa dní od amerického autora Ransoma Riggsa predstaví prekrásny nový svet, nepredstaviteľné hrozby a nové napínavé dobrodružstvá.

„Každý, kto hľadá nového Harryho Pottera, sa musí začítať do série Neobyčajné deti slečny Peregrinovej!“ vyhlásili o sérii v CNN. „Ransom Riggs je na vrchole síl,“ zhodnotili v New York Journal of Books po prečítaní knihy Mapa dní.

O čom je príbeh

Napínavý fantastický príbeh je skvelým čítaním nielen pre tínedžerov, ale aj dospelých, ktorí si radi vychutnávajú tajomné a temné dobrodružstvá. Mapa dní je prvá kniha novej trilógie celosvetovo úspešnej série a po prvý raz je umocnená plno farebnými strašidelnými dobovými fotografiami. Výhodou pre tých, čo ešte svet slečny Peregrinovej nepoznajú, je fakt, že štvrtú knihu môžu čítať aj bez znalosti predchádzajúcich dielov. Aj keď, neprečítať aj tie sa vážne neoplatí. Vo štvrtom pokračovaní sa Jacob vracia na rodnú Floridu, potom ako odvrátil hrozbu zániku sveta slečny Peregrinovej. Je naspäť tam, kde sa jeho príbeh začal, s tým rozdielom, že teraz má po boku slečnu Peregrinovú, Emmu a ostatných nezvyčajných priateľov. Pokojné dni na pláži preruší objav bunkra, ktorý patril Jacobovmu starému otcovi. Jacob postupne odhaľuje nebezpečné dedičstvo a pravdy, ktoré boli jeho súčasťou dávno predtým, ako sa stal neobyčajným.

Čo ste možno o autorovi Ransomovi Riggsovi nevedeli

Foto: albatrosmedia

Ransom Riggs vyrastal na Floride, no teraz je jeho domovom kraj neobyčajných detí – Los Angeles. Bol vychovaný na pravidelnom prísune strašidelných príbehov a britskej komédii, čo pravdepodobne vysvetľuje, prečo píše takéto prazvláštne romány. Jeho séria o deťoch slečny Peregrinovej sa stala celosvetovým bestsellerom a vznikol podľa nej fantastický film z dielne Tima Burtona. Fascinujú ho staré fotografie, jedna taká ho inšpirovala k napísaniu prvej knihy slávnej série.

„Americké slučky sú zväčša nezmapované a neznáme – najmä pre slečnu Peregrinovú a jej európskych náprotivkov. Takže odhalenie alebo vytvorenie americkej Mapy dní sa pre nich rýchlo stane prioritou, ak nie posadnutosťou,“ tajomne hovorí autor o štvrtom pokračovaní bestsellerovej lahôdky. A Kirkus Review len dodáva: „Chutná paleta zimomriavok, vzrušenia a chechtania.“