Prekvapila vás návšteva a vy nemáte nič prichystané? Nezúfajte, máme pre vás skvelý tip na rýchlu čokoládovú roládu. Cesto pripravíte iba z dvoch ingrediencií. A ako bonus je bez cukru a múky, plná bielkovín a ľahká ako obláčik. Takže si ju môžete dopriať úplne bez výčitiek.
Na prípravu cesta potrebujeme:
4 vajcia
2 lyžice kakaa
Na prípravu náplne potrebujeme:
500g jemného tvarohu
Sladidlo podľa chuti (pre zdravšiu verziu môžete použiť napr. kokosový cukor alebo flavdrops)
Vanilkový extrakt
Mrazené lesné ovocie
Lyžica zlatého klasu
Horká čokoláda (najlepšie aspoň 70%)
Postup:
Ako prvé oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov, do ktorých pridáme trošku soli, ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme na svetlú penu a zmiešame s kakaom. Postupne do kakaovej zmesi primiešavame vyšľahané bielka. Ale opatrne, aby sme bielka nerozbili. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút. Po upečení cesto hneď zrolujeme do utierky a roládu necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroch vymiešame so sladidlom a vanilkou. Lesné plody rozvaríme, zahustíme zlatým klasom a necháme vychladnúť. Roládu potrieme lesným ovocím, nato rozotrieme tvarohovú náplň a zrolujeme. Vrch polejeme horkou čokoládou a necháme v chladničke odležať.
Dobrú chuť!