Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Čokoládová roláda s tvarohom a lesným ovocím – recept, s ktorým určite prekvapíte

Zdieľať

Prekvapila vás návšteva a vy nemáte nič prichystané? Nezúfajte, máme pre vás skvelý tip na rýchlu čokoládovú roládu. Cesto pripravíte  iba z dvoch ingrediencií. A ako bonus je bez cukru a múky, plná bielkovín a ľahká ako obláčik. Takže si ju môžete dopriať úplne bez výčitiek.

Na prípravu cesta potrebujeme:

4 vajcia

2 lyžice kakaa

Na prípravu náplne potrebujeme:

500g jemného tvarohu

Sladidlo podľa chuti (pre zdravšiu verziu môžete použiť napr. kokosový cukor alebo flavdrops)

Vanilkový extrakt

Mrazené lesné ovocie

Lyžica zlatého klasu

Horká čokoláda (najlepšie aspoň 70%)

 

Postup:

Ako prvé oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov, do ktorých pridáme trošku soli, ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme na svetlú penu a zmiešame s kakaom. Postupne do kakaovej zmesi primiešavame vyšľahané bielka. Ale opatrne, aby sme bielka nerozbili. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút. Po upečení cesto hneď zrolujeme do utierky a roládu necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroch vymiešame so sladidlom a vanilkou. Lesné plody rozvaríme, zahustíme zlatým klasom a necháme vychladnúť. Roládu potrieme lesným ovocím, nato rozotrieme tvarohovú náplň a zrolujeme. Vrch polejeme horkou čokoládou a necháme v chladničke odležať.

Dobrú chuť!

 

Štítky
/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”