Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Hrnčekový čučoriedkový koláč, ktorý vám spríjemní deň

Zdieľať

Leto je ideálnym obdobím, kedy dozrievajú rôzne druhy ovocia. Momentálne sa k nim radia aj čučoriedky. Počas víkendu som z nich vyskúšala pripraviť hrnčekový čučoriedkový koláč, ktorý sa stretol s úspechom u malých aj veľkých :).

Ingrediencie – Čučoriedkový koláč:

(použila som hrnček s objemom 3 dcl)

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 dl oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 700 – 800 g čučoriedok (ale pokojne môžete použiť aj iné drobné ovocie)

Vyskúšajte aj tento recept: Šťavnatý ríbezľový koláč

Vedeli ste, že?

Čučoriedky sú malý modrý zázrak, a to doslova. Okrem toho, že sú zdrojom vitamínu C sú takisto bohatým zdrojom:

  • antioxidantov – preventívne pôsobia proti nádorovým ochoreniam
  • stopových prvkov (predovšetkým železo, mangán, meď) – čo ocenia tí, ktorých trápi anémia alebo potrebujú udržiavať zdravý cievny systém
  • vlákniny – pomáhajú pri vylučovaní toxínov z tela, upravujú zápchu aj hnačku
  • organických kyselín – upokojujú nervy.

Postup – Čučoriedkový koláč:

  • Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny.
  • Pridáme olej a šľaháme ďalej.
  • Prilejeme mlieko a premiešame.
  • Postupne pridáme suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva a vanilku.
  • Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a jemne ho vmiešame do cesta.
  • Na veľký plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto.
  • Môžeme vyliať naraz celé cesto a poukladať čučoriedky a na vrch.
  • Ja som si cesto rozdelila. Približne 3/4 cesta som vyliala na plech, poukladala čučoriedky a následne po vrchu som ešte poliala čučoriedky zvyšným cestom.
  • Tip na vyše: Na vrch môžete urobiť aj klasickú posýpku (z masla, múky a cukru) alebo posypať mandľovými lupienkami
  • Pečieme pri 180° cca 30 minút, treba si sledovať.
Štítky
/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”