Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Svieži a šťavnatý ríbezľový koláč, ktorý musíte vyskúšať

Zdieľať

Ríbezle mi už asi navždy budú pripomínať leto a prázdniny u babky. Ovocie kyselkavej chuti má skvelé využitie. Môžete ich zavárať, pripraviť z nich kompót, džem, či sirup alebo využiť do ľahkých sviežich dezertov počas leta. Ja som si tento víkend nazbierala misku červených ríbezlí a rozhodla som sa použiť ich do nového receptu. Vyskúšala som recept na ríbezľový koláč podľa blogu @p.o.o.t.v.o.r.i.m a poviem vám, tento musíte vyskúšať. Je neodolateľný.

Profil p.o.o.t.v.o.r.i.m tvorí šikovná Aňa. Má zaujímavé a tvorivé nápady a už nie raz ma inšpirovala. Prednedávnom pridala v príbehoch video recept na ríbezľový koláč. Nenáročná príprava, to znamená – maximálne 10 minút príprava cesta, 20 minút pečenie koláča a chutné ingrediencie rozhodli, najbližšie pečiem ríbezľový koláč :). A takto to dopadlo.

ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč – ingrediencie:

  • 500 g ríbezlí
  • 50 g rozpusteného masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g hladká múka (špaldová alebo klasická)
  • 150 g polohrubá múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 ml kefír (alebo biely jogurt)
  • 3 vajcia
  • škorica a škoricový cukor podľa chuti

Mohlo by vás zaujímať: Šťavnatý mrkvový koláč s citrónovým krémom

Ríbezľový koláč – postup:

  • Rozpustené maslo vylejeme do misky a pridáme kefír, práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčka a škorica.
  • Tieto ingrediencie v mise spojíme mixérom.
  • Zmes hladkej, polohrubej múky a prášok do pečiva pridáme do cesta a premiešame, aby sa nám všetky ingrediencie spojili.
  • Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom (ideálne použiť plech menší, 24×35 cm).
  • Na cesto poukladáme červené ríbezle a posypeme škoricovým cukrom podľa chuti.
  • Dáme do rúry upiecť pri teplote 170° na cca 20 minút (sledujte podľa vlastnej rúry).
  • Po vybratí z rúry ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom a netrpezlivo čakáme, kedy vychladne :).

Dobrú chuť

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť