Ríbezle mi už asi navždy budú pripomínať leto a prázdniny u babky. Ovocie kyselkavej chuti má skvelé využitie. Môžete ich zavárať, pripraviť z nich kompót, džem, či sirup alebo využiť do ľahkých sviežich dezertov počas leta. Ja som si tento víkend nazbierala misku červených ríbezlí a rozhodla som sa použiť ich do nového receptu. Vyskúšala som recept na ríbezľový koláč podľa blogu @p.o.o.t.v.o.r.i.m a poviem vám, tento musíte vyskúšať. Je neodolateľný.
Profil p.o.o.t.v.o.r.i.m tvorí šikovná Aňa. Má zaujímavé a tvorivé nápady a už nie raz ma inšpirovala. Prednedávnom pridala v príbehoch video recept na ríbezľový koláč. Nenáročná príprava, to znamená – maximálne 10 minút príprava cesta, 20 minút pečenie koláča a chutné ingrediencie rozhodli, najbližšie pečiem ríbezľový koláč :). A takto to dopadlo.