Grilovacia sezóna je v plnom prúde, poďte si ju ozvláštniť chutnými omáčkami. Či už ste milovníkom grilovaného mäsa, zelenina alebo syra, každý si nájde svoje. Rýchle a jednoduché dipy sa skvele kombinujú s grilovanými špecialitami a dopĺňajú ich chuť.
Dip z červenej repy
Postup:
- Potrebujete nakladanú repu (nálev si môžete nechať ako zálievku do šalátov).
- Repu rozmixujeme.
- Pridáme kyslú smotanu (na výber máte menej aj viac percentnú).
- Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a dip je hotový.
Mohlo by vás zaujímať: Ľahké a chutné letné menu podľa Gigi varí
Tzatziky
Známy grécky dip si rýchlo a jednoducho pripravíte aj doma.
Postup:
- Nastrúhanú uhorku je potrebné zbaviť prebytočnej vody.
- Zmiešame ju s gréckym jogurtom alebo smotanou (kyslou).
- Pridáme kôpor (môže byť sušený alebo čerstvý), cesnak, soľ a premiešame.
Guacamole
Tento dip z avokáda je veľmi obľúbený. Hodí sa k mäsu, ale aj k zelenine.
Postup:
- Na jeho prípravu potrebujete zrelé avokádo, gervais, limetku, soľ a čierne korenie.
- Všetko spolu zmiešame.
- Na spestrenie a ozvláštnenie môžete pridať mätu.
Horčicový dip
Postup:
- Pripravte si dijonskú horčicu, troška olivového oleja, pár kvapiek citrónovej šťavy, cesnak, soľ a čierne korenie.
- Výborne sa hodí k tmavšiemu mäsu.
- Horčicový dip môžete doplniť o med – vhodné aj ako marináda na mäso.
Paradajková salsa
Postup:
- Cherry paradajky, cibuľku alebo šalotku (tá je jemnejšia) nakrájame na jemno.
- Pridáme pár kvapiek limetky a olivového oleja.
- Ochutíme nakoniec soľou a čiernym korením.
- Salsa sa hodí napr. k nachos.