Načítava sa

Type to search

Oživ svoju grilovačku, priprav si skvelý dip

Viera Horňáková
Zdieľať

Grilovacia sezóna je v plnom prúde, poďte si ju ozvláštniť chutnými omáčkami. Či už ste milovníkom grilovaného mäsa, zelenina alebo syra, každý si nájde svoje. Rýchle a jednoduché dipy sa skvele kombinujú s grilovanými špecialitami a dopĺňajú ich chuť. 

dipy

Dip z červenej repy

Postup:

  • Potrebujete nakladanú repu (nálev si môžete nechať ako zálievku do šalátov).
  • Repu rozmixujeme.
  • Pridáme kyslú smotanu (na výber máte menej aj viac percentnú).
  • Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a dip je hotový.

Mohlo by vás zaujímať: Ľahké a chutné letné menu podľa Gigi varí

Tzatziky

Známy grécky dip si rýchlo a jednoducho pripravíte aj doma.

Postup:

  • Nastrúhanú uhorku je potrebné zbaviť prebytočnej vody.
  • Zmiešame ju s gréckym jogurtom alebo smotanou (kyslou).
  • Pridáme kôpor (môže byť sušený alebo čerstvý), cesnak, soľ a premiešame.

Guacamole

Tento dip z avokáda je veľmi obľúbený. Hodí sa k mäsu, ale aj k zelenine.

Postup:

  • Na jeho prípravu potrebujete zrelé avokádo, gervais, limetku, soľ a čierne korenie.
  • Všetko spolu zmiešame.
  • Na spestrenie a ozvláštnenie môžete pridať mätu.

dip

Horčicový dip

Postup:

  • Pripravte si dijonskú horčicu, troška olivového oleja, pár kvapiek citrónovej šťavy, cesnak, soľ a čierne korenie.
  • Výborne sa hodí k tmavšiemu mäsu.
  • Horčicový dip môžete doplniť o med – vhodné aj ako marináda na mäso.

Paradajková salsa

Postup:

  • Cherry paradajky, cibuľku alebo šalotku (tá je jemnejšia) nakrájame na jemno.
  • Pridáme pár kvapiek limetky a olivového oleja.
  • Ochutíme nakoniec soľou a čiernym korením.
  • Salsa sa hodí napr. k nachos.

Tags: