Načítava sa

Type to search

Hrušková sezóna v plnom prúde  

Viera Horňáková
Zdieľať

Jesenná sezóna hrušiek je opäť v plnom prúde a to je skvelá príležitosť vychutnávať si ich všetkými možnými spôsobmi. Ak radi varíte, či pečiete, určite oceníte v kuchyni pri príprave mäsa i sladkých dobrôt Karpatské KB Hruška. Inšpirujte sa  receptami, ktoré vytvorila skvelá foodblogerka @stvoryzkuchyne na hruškovú tému.  

Hruškový chlebík 

Čas prípravy: 85 minút 

  • 2 vajíčka 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 100 ml rastlinného oleja 
  • 80 g bieleho jogurtu 
  • 210 g hladkej múky 
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 
  • 1 ČL mletej škorice 
  • 1 hrsť orechov 
  • 2 hrušky 
  • 1 PL masla 
  • 1 PL hnedého cukru 
  • 1/2 ČL škorice 
  • 30 ml Karpatské KB Hruška 

karpatské brandy

  • 1 škoricový cukor 

Hrušky si nakrájame na malé kocky. Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Pridáme hnedý cukor, hrušky, škoricu, podlejeme Karpatským KB Hruška a cca 5 minút povaríme do polomäkka. Odstavíme a necháme chladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej a jogurt a prešľaháme. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu. Zmes pomaly vmiešame do vajíčkovej zmesi. 

Na záver vmiešame nasekané orechy a skoro celé hrušky. Cca 1-2 PL odložíme bokom. 

Do malej chlebíkovej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta, posypeme škoricovým cukrom a nalejeme zvyšok cesta. Navrch pridáme zvyšné hrušky.  

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 70 minút. 

Recept a foto: @stvoryzkuchyne  v spolupráci s Karpatským KB.  

Ďalšie recepty nájdete na www.karpatskebrandy.sk  

Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete za výhodné ceny na  www.najnapoje.sk