Slaný koláč quiche má dokonalú chuť a nielen to. Môžete naň zúžitkovať prakticky čokoľvek, čo nájdete v chladničke a ľahko ho pripraviť v rôznych verziách, napríklad aj vo vegetariánskej. Quiche môžete podávať ako predkrm, ľahký letný obed, večeru alebo neskoré raňajky.
Quiche sa spája s francúzskou kuchyňou, pritom vznikol v nemeckom stredovekom kniežactve Lothringen, ktoré Francúzi neskôr premenovali na Lorraine. Slovo „quiche“ je skomoleným slovom „Kuchen“, čo znamená torta. Pôvodný „quiche Lorraine“ si rýchlo získal svoje čestné miesto nielen vo Francúzsku, ale aj v Anglicku a postupne prenikol s mnohými úpravami do ďalších krajín. Najprv sa quiche pripravoval z chlebového cesta, až neskôr sa začalo používať krehké. Rovnako ako to robí blogerka Live with Anny, ktorej recept prinášame.
Cesto:
Náplň:
Ešte budete potrebovať koláčovú formu s priemerom 28 cm, najlepšie s klasickými vrúbkami, ale môžete použiť aj tortovú.
Ak hľadáte tú pravú rúru, skvelo poslúži napríklad vstavaná multifunkčná rúra VT 779 BX v elegantnom nerezovom vyhotovení s extra veľkým objemom 71 l. Patentovaný vnútorný zaoblený tvar rúry podľa vzoru tradičných kamenných pecí necháva horúci vzduch prúdiť rovnomerne okolo pripravovaného pokrmu, ktorý tak bude vždy perfektne prepečený. Rúra má pätnásť rôznych programov vrátane zapekania, rozmrazovania alebo udržovania teploty pokrmu. Ale aj špeciálne programy na pečenie chleba, rezňov, kotliet, rebierok alebo hydiny. Skvelý je aj program na pozvoľné pomalé pečenie na nízkej teplote. Nechýbajú ani automatické programy. Praktické je čistenie EcoClean pomocou pary z vody naliatej do pekáča, manipuláciu s horúcimi pokrmami uľahčujú dokonca tri teleskopické výsuvy. Odporúčaná cena je 499 EUR.