Blížia sa tie najkrajšie sviatky v roku. Takmer v každej domácnosti sa počas nich na stole objaví nejaká verzia zemiakového šalátu. Ak by ste radi skúsili tento rok vynikajúci zemiakový šalát na kyslo, inšpirujte sa receptom od Maja.
Netradičná verzia klasického slovenského kyslého šalátu. Uhorka po odležaní šalátu pustí šťavu a spolu s reďkovkami mu dodá fantastickú chuť. Kyslosť si môžete prispôsobiť podľa gusta, ale pokiaľ dodržíte moju mierku ingrediencií, podarí sa vám skvele dochutený zemiakový šalát.
Majo alias Muž v zástere
Na šalát budete potrebovať:
2 kg zemiakov (typ A)
1 dcl oleja
2 dcl octu
400 ml vody
3 PL horčice
3 PL práškového cukru
4 čl soli
1 čl čierneho korenia
3 čl sušenej petržlenovej vňate
2 veľké cibule
1 šalátová uhorka
8 reďkoviek
Postup:
Zemiaky so šupkou dáme variť na cca 25 minút.
Záleží podľa veľkosti. Nesmú byť ale úplne rozvarené.
Uvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska.