Stále máme máj, lásky čas, preto by sme radi tento článok s receptom venovali láske. Láske k jedlu, k tradičnému jedlu, ale aj láske k mamám a starým mamám, ktoré nás tieto tradičné recepty učia. Čo pre vás znamená tradičné jedlo? Čo si pod tým predstavíte? Ktoré jedlo je pre vás tradičné? Určite jedným z nich sú aj slivkové guľky zo zemiakového cesta. Pripravte si ich spolu s nami podľa receptu Mariána alias Muža v zástere.
Keďže sme len nedávno oslávili Deň matiek, tak sme sa Mariána opýtali na to, ktoré jedlá mu chutia najviac od jeho mamky. „Určite plnená paprika a segedínsky guľáš, jednoznačne, mňam, hneď by som si dal, “ s úsmevom hovorí Marián alias Muž v zástere. Podľa rád svojej maminky Marián pripravuje tradičné jedlo – slivkové guľky zo zemiakového cesta. Pripravte si ich spolu s nami a preneste sa do detstva.
Keďže nie je sezóna čerstvých sliviek, použil som moje domáce zavárané.
Marián alias Muž v zástere
Ak chcete, môžete uvarené guľky dávať hneď do strúhanky alebo maku, aby sa posýpka pekne nalepila na guľky. Posypať ich môžete čím len chcete – makom, orechmi, škoricou.
Ja ich mám jednoznačne najradšej s opraženou strúhankou, s práškovým cukrom a poriadne poliate roztopeným maslom. Odporúčam však vyskúšať aj kombináciu s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
Tip od Mariána: Do strúhanky je dobré pridať trochu škorice a slivky posypať škoricovým cukrom. Kombinácia slivky a škorica je jednoducho skvelá.
Prezraďte nám, aké tradičné jedlo máte radi vy? Nechajte nám komentár pod príspevkom, budeme sa tešiť.