Z kvásku sa okrem chleba a sladkých koláčov dajú pripraviť aj skvelé dobroty na slano. Tentokrát sme využili čaro kvásku a pretavili do chrumkavých a chutných podpecníkov. Niekde nazývaný ako posúch či dokonca pečený langoš má dlhú tradíciu v slovenskej kuchyni. Robíte ich doma aj vy? Podpecník alebo podplamenník je taká naša “slovenská pizza”. V tejto […]
Existujú koláče, ktoré patria medzi klasické. Podľa rodinných tradícií to môže byť v každej rodine iné, ale sme presvedčení, že u viacerých by sme na prvých miestach našli práve makový závin. Tradičný závin, či už s makom alebo orechmi nesmel kedysi chýbať na slávnostnom stole počas sviatkov alebo slávností. Dnes už existuje niekoľko rôznych receptov, […]
Receptom z kysnutého cesta som sa dlho vyhýbala. Mala som predstavu, že je to veľmi náročné pracovať s týmto typom cesta. Predsa, pri každodenných povinnostiach je jednoduchšie pripraviť niečo sladké spôsobom všetko dať do misy, premiešať, vyliať na plech a piecť. V poslednej dobe však na mňa zovšadiaľ vykúkali škoricové hniezda, a tak som neodolala […]