Oslaďte si blížiaci sa Valentín skvelými dezertmi. Sú nepečené, potrebujete na ne len niekoľko surovín a máte ich hotové za pár minút. Toto sú naše tipy na rýchle nepečené dezerty, ktoré oceníte nielen na Valentína.
Pripravte si:
Pripravte si nádobu, do ktorej budete pripravovať dezert. Dezert pozostáva z vrstvenia. Prvou vrstvou je postrúhané gaštanové pyré. Nasleduje krém z vyšľahanej smotany, ktorú pridáme do ručne premiešaného mascarpone s práškovým cukrom. Vrstvy gaštanové pyré a krém prestriedame, kým nie je nádoba plná.
Tip: Ku gaštanovému pyré sa skvele hodí esencia rumu.
Pripravte si:
Do hrnca vložíme mrazené ovocie, pridáme trstinový cukor a na miernom ohni krátko povaríme. Následne si pripravíme nádoby, do ktorých na dno nasypeme vrstvu pomletých ovsených sušienok. Na túto vrstvu nalejeme vychladenú ovocnú omáčku. Na vrch s lyžicou ukladáme vymiešaný tvaroh s medom. Vrch ešte môžeme posypať zvyšnými pomletými keksíkmi a kúskom ovocia alebo lístkom mäty.
Tip: Pre sviežosť dezertu použite do krému troška citrónovej kôry
Pripravte si:
Najprv si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. V druhej miske jemne vymiešame mascarpone s práškovým cukrom /podľa chuti, nakoľko to máte radi sladké/ a pridáme vyšľahanú šľahačku. Pripravíme si silné espresso. Do pohárov začneme ukladať piškóty namočené v káve (nemáčame dlho, aby neboli veľmi premočené). Môžete piškóty len uložiť a potrieť kávou. Na to uložíme krém z mascarpone a šľahačky a takto striedame vrstvy, až kým je pohár plný. Kakaom preosejte cez sitko vrch dezertu. Famózna chuť zaručene!
Pripravte si:
Nad parou si rozpustíme čokoládu. Vychladenú rozpustenú čokoládu zmiešame s jemným tvarohom a jedným popučeným banánom. Druhý banán si pokrájame na kolieska. Do pohárov alebo misiek uložíme vrstvu z pomletých ovsených alebo maslových sušienok. Na ne uložíme kolieska z banánu. Pokračujeme vrstvou krému z tvarohu a čokolády. Môžme dať ešte jednu vrstvu pomletých sušienok a opäť krém.