Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Rýchle nepečené dezerty nielen na Valentína

Zdieľať

Oslaďte si blížiaci sa Valentín skvelými dezertmi. Sú nepečené, potrebujete na ne len niekoľko surovín a máte ich hotové za pár minút. Toto sú naše tipy na rýchle nepečené dezerty, ktoré oceníte nielen na Valentína. 

Gaštanové pyré so šľahačkou

rýchly nepečený dezert

Foto: istockphoto

Pripravte si:

  • 250 g gaštanového pyré
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 mg mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti

Pripravte si nádobu, do ktorej budete pripravovať dezert. Dezert pozostáva z vrstvenia. Prvou vrstvou je postrúhané gaštanové pyré. Nasleduje krém z vyšľahanej smotany, ktorú pridáme do ručne premiešaného mascarpone s práškovým cukrom. Vrstvy gaštanové pyré a krém prestriedame, kým nie je nádoba plná.

Tip: Ku gaštanovému pyré sa skvele hodí esencia rumu.

Zdravý ovocný pohár

Pripravte si:

  • ovsené sušienky
  • trstinový cukor /podľa chuti a kyslosti mrazeného ovocia/
  • 250 mg nízkotučný tvaroh
  • med
  • 200 g balenie mrazeného ovocia

Do hrnca vložíme mrazené ovocie, pridáme trstinový cukor a na miernom ohni krátko povaríme. Následne si pripravíme nádoby, do ktorých na dno nasypeme vrstvu pomletých ovsených sušienok. Na túto vrstvu nalejeme vychladenú ovocnú omáčku. Na vrch s lyžicou ukladáme vymiešaný tvaroh s medom. Vrch ešte môžeme posypať zvyšnými pomletými keksíkmi a kúskom ovocia alebo lístkom mäty.

Tip: Pre sviežosť dezertu použite do krému troška citrónovej kôry

Tiramisu v pohári

rýchly nepečený dezert

Foto: pinterest.com/prozeny.cz

Pripravte si:

  • 250 mg mascarpone
  • 250 mg šľahačkovej smotany
  • práškový cukor /podľa chuti/
  • okrúhle piškóty
  • šálka espresso kávy
  • prírodné kakao Dr. Oetker

Najprv si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. V druhej miske jemne vymiešame mascarpone s práškovým cukrom /podľa chuti, nakoľko to máte radi sladké/ a pridáme vyšľahanú šľahačku. Pripravíme si silné espresso. Do pohárov začneme ukladať piškóty namočené v káve (nemáčame dlho, aby neboli veľmi premočené). Môžete piškóty len uložiť a potrieť kávou. Na to uložíme krém z mascarpone a šľahačky a takto striedame vrstvy, až kým je pohár plný. Kakaom preosejte cez sitko vrch dezertu. Famózna chuť zaručene!

Čokoládový pohár

Pripravte si:

  • ovsené sušienky, môžu byť aj maslové
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády
  • 250 mg jemného tvarohu
  • 2 banány

Nad parou si rozpustíme čokoládu. Vychladenú rozpustenú čokoládu zmiešame s jemným tvarohom a jedným popučeným banánom. Druhý banán si pokrájame na kolieska. Do pohárov alebo misiek uložíme vrstvu z pomletých ovsených alebo maslových sušienok. Na ne uložíme kolieska z banánu. Pokračujeme vrstvou krému z tvarohu a čokolády. Môžme dať ešte jednu vrstvu pomletých sušienok a opäť krém.

Dobrú chuť a sladkého Valentína !

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”