Načítava sa

Type to search

Recept Muža v zástere: Moderné dekorácie na torty a dezerty

ZuzanaC
Zdieľať

Splnili ste si niekedy svoju osobnú výzvu? Ten pocit je na nezaplatenie. Svoje o tom vie aj Majo alias Muž v zástere. Okrem toho, že rád pečie, takisto rád skúša nové kombinácie a techniky pri pečení. Aktuálne si splnil jednu zo svojich osobných výziev a rozhodol sa svoje torty ozvláštniť novou technikou zdobenia – jedlými koralmi. Predstavil nám recept aj postup, takže ak sa najbližšie chystáte piecť tortu alebo nejaký slávnostný koláč, toto môže byť inšpirácia pre vás, ak by ste chceli svoje cukrárske schopnosti posunúť o level vyššie.   

jedlé koraly

Jedlé koraly

  • 50 g slnečnicového oleja
  • 45 g vody
  • 8 g hladkej múky
  • gélové farbivo

Stačí pridať gelové farbivo a zo základných ingrediencií dokážete vytvoriť nádherné štruktúrované jedlé koraly

Postup:

  • Olej, vodu a múku rozmixujeme dohladka.
  • Pridáme podľa fantázie gélové farbivo.
  • Ak chceme docieliť biely koral, jednoducho nepridáme žiadne farbivo.
  • Teflónovú panvicu rozohrejeme.
  • Malou lyžičkou nalievame na panvicu riedke cesto.
  • Necháme smažiť pár sekúnd.
  • Počas smaženia nakloníme panvicu a necháme stiecť olej, ktorý zlejeme.
    • Upozornenie: Dávajte si pozor, pri vysmážaní olej dosť prská. Pripravte sa na to, že bude všade naokolo. Ale za ten výsledok to stojí :).
  • Ak sú koraly vysušené, preložíme ich na kuchynskú papierovú utierku.
  • Takto pripravené jedlé koraly môžeme použiť na zdobenie torty či slávnostného koláča.

Pozrite si celý video postup:

 

Ak hľadáte tip na slávnostnú tortu, vyskúšajte tento recept na jednoduchú sviežu tortu podľa Maja. Je to základný recept na korpus aj krém, z ktorého často Majo vychádza a podľa chuti obmieňa ingrediencie, ovocie alebo práve spomínané zdobenie. Je na vás, ako si recept prispôsobíte, fantázii sa medze nekladú.

Ako zvyknete zdobiť torty alebo koláče vy? Máte nejakú špeciálnu techniku? Podeľte sa so svojím tipom v komentári.