Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Tags: , ,

Recept podľa Muža v zástere: Espresso Tonic

Zdieľať
Leto je ideálnym obdobím na kombináciu rôznych chutí. Skúšali ste už Espresso tonic? Jeho chuť vás milo prekvapí. Toto netradičné spojenie kávy a toniku je príjemným spojením chutí, ktoré sa stáva čoraz viac populárnejším nápojom, a to nielen v kaviarniach. Môžete si ho rýchlo a jednoducho pripraviť v pohodlí domova a vychutnať na slnečnej terase, balkóne či pri bazéne. Pripravte si ho spolu s nami podľa receptu Muža v zástere a užívajte krásne letné dni. 

espresso tonic

„Je to jednoducho závislosť. Raz skúsiš a nemôžeš prestať 🙂 . Ja som si minulé leto tento drink robil denne. Je nabitý energiou a neopísateľne chutný. Dokonalá kombinácia horkého espressa a horko-sladkého toniku s kvapkou citrónu je neskutočne osviežujúci zážitok, ktorým môžete v horúcich dňoch nahradiť bežnú kávu, “ hovorí Majo alias Muž v zástere.

Príbeh Espresso Tonic

Tento zaujímavý a možno netradičný nápoj pochádza zo Škandinávie, vznikol v roku 2007 po oslave zamestnancov. „Z oslavy zostal zvyškový tonik, ktorý sa zmiešal s espressom a trochou sirupu a keďže to bolo osviežujúce a chutné, drink s názvom „Kaffee&Tonic“ sme zaradili do ponuky otvárajúcej kaviarne a pražiarne v Helsingborgu. Dosiahol neuveriteľný úspech, až 95% zo všetkých druhov ľadovej kávy, ktoré sme predali bol práve Kaffee&Tonic,“ uviedla pre portál EuropeanCoffeeTrip Anne Lunell, jedna zo zakladateliek kaviarne a pražiarne Koppi Fine Coffee Roasters.

Ingrediencie – Espresso Tonic

(Recept na 1 pohár) Na prípravu budeme potrebovať:
  • 2 dcl toniku
  • 50 ml silného espressa
  • plátok limetky alebo citróna
  • ľad
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
    • #1 Tip pre fajnšmekrov: Doprajte si kávu s vysokou aciditou, aby sa minimalizovala kyslosť toniku.
    • #2 Tip pre fajnšmekrov: Tonik pred prípravou vychlaďte.

Postup – Espresso Tonic

  • Do vyššieho pohára dáme ľad.
  • Zalejeme ho tonikom.
  • Na vrch položíme plátok limetky alebo citróna.
  • Pomaličky nalejeme horúce espresso, aby sa nám oddelilo od toniku.
  • Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.
    • Tip: Do alkoholickej verzie môžeme pridať aj gin.
Štítky

Mohlo by sa vám páčiť