V našom zmrzlinovom špeciáli dnes dostane priestor klasika – ruská zmrzlina. Mnohým sa táto zmrzlina spája s detstvom. Dve oblátky a medzi nimi lahodná smotanová zmrzlina. Už ste si mali možnosť pripraviť s nami podľa Muža v zástere jednoduchú vanilkovú zmrzlinu, zaujímavú príchuť mak a višňa, ale aj neuveriteľne osviežujúce ovocné sorbety. Tentokrát si pripravte chuťové poháriky, predstavujeme vám recept na karamelovú ruskú zmrzlinu.
Foto: Muž v zástere
Ingrediencie – Karamelová ruská zmrzlina
500 ml rastlinnej šľahačky (Vitala alebo Meggle)
1 karamelové kondenzované mlieko (môžete použiť aj klasické a variť cca 3 hodiny)
tortové oblátky
Postup – Karamelová ruská zmrzlina
Rastlinnú šlahačku si vyšľaháme do polotuha.
Karamelové kondenzované mlieko preložíme do misky a poriadne vymiešame ručne so 4 polievkovými lyžicami šľahačky.
Asi 1/3 karamelu dáme do čiastočne vyšľahanej šľahačky a ručne do hladka vyšľaháme.
Do plastovej nádoby alebo formy vložíme na dno oblátku. Prispôsobte si ju podľa veľkosti formy, tak aby vyplnila dno nádoby.
Šľahačkovú zmes vylejeme na oblátku.
Na šľahačkovú zmes lyžicou nalejeme karamel a opačným koncom varešky ho jemne rovnomerne zapracujeme do šľahačky.
Na vrch položíme druhú oblátku, prikryjeme fóliou a dáme (ideálne cez noc) zamraziť do mrazničky.
Po zmrazení zmrzlinu vyklopíme a pokrájame na rovnaké obdĺžniky.
Môžeme servírovať, dobrú chuť :).
Naservírujte si svoju zmrzlinu podobne ako Marián alias Muž v zástere. Skvelé doplnky, ktorými podčiarknete servírovanie vašich pripravených jedál a dezertov nájdete v širokej ponuke na Butlers.
Na tému stolovania si prečítajte rozhovor s Alžbetkou Bartovou z blogu @stolujemdoma, v ktorom sa dozviete o čare stolovania oveľa viac. Lebo spoločné stolovanie je skvelá príležitosť ako spomaliť a užiť spoločné chvíle.