Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept podľa Muža v zástere: Karamelová ruská zmrzlina

Zdieľať

V našom zmrzlinovom špeciáli dnes dostane priestor klasika – ruská zmrzlina. Mnohým sa táto zmrzlina spája s detstvom. Dve oblátky a medzi nimi lahodná smotanová zmrzlina. Už ste si mali možnosť pripraviť s nami podľa Muža v zástere jednoduchú vanilkovú zmrzlinu, zaujímavú príchuť mak a višňa, ale aj neuveriteľne osviežujúce ovocné sorbety. Tentokrát si pripravte chuťové poháriky, predstavujeme vám recept na karamelovú ruskú zmrzlinu. 

karamelová ruská zmrzlina

Foto: Muž v zástere

Ingrediencie – Karamelová ruská zmrzlina

  • 500 ml rastlinnej šľahačky (Vitala alebo Meggle)
  • 1 karamelové kondenzované mlieko (môžete použiť aj klasické a variť cca 3 hodiny)
  • tortové oblátky

Postup – Karamelová ruská zmrzlina

  • Rastlinnú šlahačku si vyšľaháme do polotuha.
  • Karamelové kondenzované mlieko preložíme do misky a poriadne vymiešame ručne so 4 polievkovými lyžicami šľahačky.
  • Asi 1/3 karamelu dáme do čiastočne vyšľahanej šľahačky a ručne do hladka vyšľaháme.
  • Do plastovej nádoby alebo formy vložíme na dno oblátku. Prispôsobte si ju podľa veľkosti formy, tak aby vyplnila dno nádoby.
  • Šľahačkovú zmes vylejeme na oblátku.
  • Na šľahačkovú zmes lyžicou nalejeme karamel a opačným koncom varešky ho jemne rovnomerne zapracujeme do šľahačky.
  • Na vrch položíme druhú oblátku, prikryjeme fóliou a dáme (ideálne cez noc) zamraziť do mrazničky.
  • Po zmrazení zmrzlinu vyklopíme a pokrájame na rovnaké obdĺžniky.
  • Môžeme servírovať, dobrú chuť :).

Naservírujte si svoju zmrzlinu podobne ako Marián alias Muž v zástere. Skvelé doplnky, ktorými podčiarknete servírovanie vašich pripravených jedál a dezertov nájdete v širokej ponuke na Butlers.

Na tému stolovania si prečítajte rozhovor s Alžbetkou Bartovou z blogu @stolujemdoma, v ktorom sa dozviete o čare stolovania oveľa viac. Lebo spoločné stolovanie je skvelá príležitosť ako spomaliť a užiť spoločné chvíle.

Alžbeta Bartová: Stolovanie je pre mňa veľmi dôležité

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť