Väčšina ovocných koláčov má podobný postup. Spravíme si cesto, na neho navrstvíme ovocie a môžeme, nemusíme doplniť posýpkou alebo nejakou polevou. Čo však v prípade, ak zameníme poradie? To už sme pri tzv. obrátených koláčoch, ktoré sa tešia veľkej obľube. Viete si ich pripraviť v akejkoľvek kombinácii podľa sezónneho ovocia. Keďže máme aktuálne sezónu broskýň, […]
Vedeli ste, že cvikla sa nazýva aj ako „krvavé zlato“? Je to vďaka množstvu prospešných látok, ktoré obsahuje. Aj keď sa jej využitie v kuchyni spája predovšetkým s receptmi na slano, mnohí poznajú jej čaro aj v sladkej verzii. Cvikla dodáva dezertom vláčnosť a zároveň nádhernú farbu. A čo sa týka chuti, odolali by ste […]
Hrnčekových receptov nikdy nie je dosť. Minule som vyskúšala tento recept od známej na hrnčekový perník a mala pravdu, bol mäkký ako pavučinka aj na druhý deň. Kombinácia čokolády, opražených mandlí, typického perníkového korenia a kyslejšieho džemu je stávka na istotu. Nesklame vás, či už čakáte návštevu alebo si chcete len tak v strede týždňa […]