Zaváracia sezóna ešte neskončila a hubová sezóna je už v plnom prúde. Ako to využiť? Huby sú skvelou surovinou. Hodia sa do rôznych receptov, ale dajú sa uchovať aj na neskôr sušením, zmrazením alebo zaváraním. Ak vás oslovila práve tretia možnosť, tak jednoznačne vyskúšajte tento ďalší skvelý recept podľa Maja alias Muža v zástere. Zaváraná […]
Sú recepty, ktoré ma vracajú do detstva. Napríklad práve tento recept na strúhaný tvarohový koláč je jedným z nich. Kým ako malá som ho obľubovala so šálkou kakaa, dnes si k nemu rada vychutnám šálku kávy a spomínam, ako som z neho vyberala hrozienka :). Na cesto budeme potrebovať: 400 g hladkej múky 250 g […]
Jesenná sezóna hrušiek je opäť v plnom prúde a to je skvelá príležitosť vychutnávať si ich všetkými možnými spôsobmi. Ak radi varíte, či pečiete, určite oceníte v kuchyni pri príprave mäsa i sladkých dobrôt Karpatské KB Hruška. Inšpirujte sa receptami, ktoré vytvorila skvelá foodblogerka @stvoryzkuchyne na hruškovú tému. Hruškový chlebík Čas prípravy: 85 minút 2 vajíčka 150 g […]