Načítava sa

Type to search

Recept Muža v zástere: Tekvicové latté

Viera Horňáková
Zdieľať

Letné obdobie a letné drinky vystriedala jeseň, kedy sa nám žiadajú teplejšie nápoje. Klasiku – čaj alebo kávu dnes zameníme za niečo výnimočnejšie. Marián alias Muž v zástere využil sezónnosť a pripravil si pre vás recept na tekvicové latte. Ideálny nápoj na jesenné, chladnejšie dni. S tekvicovým latte v ruke aj sychravý deň sa stane krajším.

tekvicové latte

Tekvicové latte je nápoj, ktorý dokonale vystihuje jeseň – vzhľadom aj chuťou. Spája kávu s tekvicovým pyré. Túto kombináciu skvele zvýrazňujú vybrané koreniny. A keďže ide o latte, nesmie chýbať napenené horúce mlieko. Ale poďme na to pekne postupne.

Na prípravu tekvicového latte budete potrebovať:

  • 50 ml espressa
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 1 PL tekvicového pyré
  • 2 čl javorového sirupu
  • 1/2 čl škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka muškátového oriešku
  • štipka mletých klinčekov

Tekvicové pyré si viete kúpiť hotové v obchode alebo vyrobiť z maslovej tekvice alebo z tekvice hokaido. Stačí umyť, pokrájať, upiecť, nechať troška vychladiť a rozmixovať na pyré.

tekvicové latte

Postup:

  • Do väčšej šálky si spravíme espresso.
  • Zmiešame ho s tekvicovým pyré, javorovým sirupom a koreninami.
  • Horúce mlieko napeníme a zalejeme ním kávu.
  • Tekvicové latte môžeme dozdobiť šľahačkou a štipkou škorice.

Ak by ste hľadali inšpiráciu na typický jesenný dezert, tak odporúčame napríklad tento: 

Recept podľa Muža v zástere: Najlepšie gaštanové jazýčky

 

Foto: Marián Myjavec

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť