Jesenné dni oficiálne začali. Marián alias Muž v zástere si nevie predstaviť jeseň bez gaštanových jazýčkov. Predstavil nám recept na gaštanové jazýčky tak, ako ich miluje on. Jednoduchý, nepečený dezert, ktorým si ozvláštnite víkend či sviatočné chvíle.
Gaštanové jazýčky podľa Muža v zástere
Jedlé gaštany
Skvelá maškrta bez výčitiek. Aj tak by sa dali nazvať jedlé gaštany. Vedeli ste, že jedlé gaštany majú zanedbateľné množstvo tuku? Okrem toho obsahujú minerálne látky a vitamíny C, B, E a K. Obľubujú ich aj celiatici, vďaka gaštanovej múke, ktorá je bezlepková. Jedlé gaštany patria k jesennej klasike. Skvele chutia po tepelnej úprave, či už ako pečené alebo varené.
Z varených jedlých gaštanov je výborná gaštanová plnka, ktorá dokonale dopĺňa hydinu. K najznámejšiemu spracovaniu varených jedlých gaštanov jednoznačne patrí gaštanové pyré. Môžete si ho pripraviť doma alebo kúpiť hotové. Výborne sa hodí do sladkých dezertov. A tu je jeden z nich – Gaštanové jazýčky podľa Muža v zástere.