Vedeli ste, že cvikla sa nazýva aj ako “krvavé zlato”? Je to vďaka množstvu prospešných látok, ktoré obsahuje. Aj keď sa jej využitie v kuchyni spája predovšetkým s receptmi na slano, mnohí poznajú jej čaro aj v sladkej verzii. Cvikla dodáva dezertom vláčnosť a zároveň nádhernú farbu. A čo sa týka chuti, odolali by ste […]
Hrnčekových receptov nikdy nie je dosť. Minule som vyskúšala tento recept od známej na hrnčekový perník a mala pravdu, bol mäkký ako pavučinka aj na druhý deň. Kombinácia čokolády, opražených mandlí, typického perníkového korenia a kyslejšieho džemu je stávka na istotu. Nesklame vás, či už čakáte návštevu alebo si chcete len tak v strede týždňa […]
Leto je okrem teplých dní skvelé v tom, že každú chvíľu dozrieva nejaké nové ovocie. Len toľko, čo dozreli jahody, pridali sa čerešne a višne, maliny, bobuľové ovocie aj marhule. Okrem zavárania a zásob na zimu si konečne môžeme dopriať sezónne čerstvé ovocie. Ráno pridať do kaše, či jogurtu, alebo si na desiatu dopriať misku […]