Väčšina ovocných koláčov má podobný postup. Spravíme si cesto, na neho navrstvíme ovocie a môžeme, nemusíme doplniť posýpkou alebo nejakou polevou. Čo však v prípade, ak zameníme poradie? To už sme pri tzv. obrátených koláčoch, ktoré sa tešia veľkej obľube. Viete si ich pripraviť v akejkoľvek kombinácii podľa sezónneho ovocia. Keďže máme aktuálne sezónu broskýň, Majo alias Muž v zástere to naplno využil. Pripravil recept na obrátený broskyňový koláč. Ak aktuálne zavárate alebo inak spracúvate broskyne, tak si z nich troška odložte a pripravte si s nami tento vynikajúci koláč.
Recept
(na cca 27 cm okrúhly pekáč, nie tortovú formu s odnímateľným dnom):
Cesto:
4 vajcia
70 g kryštálového cukru
200 ml mlieka
200 ml oleja
300 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
štipka soli
Na dno pekáča:
4 veľké broskyne
150 g kryštálového cukru (môžete použiť aj polovicu kokosového cukru)