Ingrediencie:
2 cukety
1 kuracie prso
rajčiny v konzerve
kukurica
pór (cibuľa), cesnak
mozzarella
sušené oregano, sušený cesnak
soľ, čierne korenie
Cukety prekrojíme pozdĺžne na polovice, vydlabeme stred. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájané kuracie prsia, pridáme pór, cesnak, vydlabaný nakrájaný stred z cukín a spolu orestujeme. Pridáme rajčiny v konzerve, kukuricu a dochutíme oreganom, sušeným cesnakom, soľou a korením. Zmes naplníme do cukín, navrch poukladáme pokrájanú mozzarellu a dáme zapiecť. Pečieme na 200° dokým to bude na vrchu zapečené. Asi 30 minút. Dobrú chuť😉
Ingrediencie:
cuketa
kečup
chorizo (šunka, saláma….)
mozzarella
olivový olej
cesnak
čerstvá bazalka
soľ, čierne korenie
(samozrejme každý si tam môže dať čo má rád, toto je moja naj kombinácia)
Cuketu nakrájame asi na centimetrové kolieska a poukladáme na papier na pečenie. Olej zmiešame s roztlačeným cesnakom, soľou a korením a potrieme kolieska cukety. Predpečieme asi 10 minút na 200° alebo ogrilujeme z každej strany. Potom už len potrieme kečupom a poukladáme suroviny podľa chuti. Dáme zapiecť ďalších 8-10 minút.
Ingrediencie:
špagety ( alebo iný druh)
cuketa
cesnak
slanina (pančeta, prosciutto, šunka, salama)
mozzarella
strúhaný parmezán (grana padano, pecorino)
maslo
olivový olej
soľ, čierne korenie
čerstva bazalka
Cestovinu dáme variť do osolenej vody. Medzitým na oleji osmahneme cesnak, slaninku a na kocky nakrájanú cuketu. Restujeme asi 5 minút. Prilejeme trochu vody z cestovín, pridáme plátok masla a strúhaný parmezán. Ochutíme soľou a korením. Omáčka je hotová, už len primiešame uvarené špagety, čerstvú bazalku a na kocky nakrájanú mozzarellu.
Pre viac receptových inšpirácií sledujte Iwet na profile @iwetpjatrikova.
Prečítajte si tiež Tip na zdravé lievance – fit lievance 3krát inak