Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Krehký rebarborový koláč

Zdieľať

Stále vyčkávam, kedy ju vyložia na pulty a potom z nej vypekám koláče pre celú rodinu. Naposledy som vyskúšala upiecť rebarborovú bublaninu, ale pravidelne sa vraciam k jednoduchému receptu na krehký rebarborový koláč. Niekedy ho robievam len s rebarborou, inokedy v kombinácii rebarbora a jahoda, podľa chuti. Nech sa páči, tu je recept, podľa ktorého si ho môžete pripraviť aj vy.

Na rebarborový koláč budete potrebovať:

  • 100 g práškového cukru
  • 100 g hladkej špaldovej múky  (môžete použiť aj obyčajnú)
  • 120 g polohrubej múky
  • 2 žĺtky
  • 125 g masla
  • 1/2 prášok do pečiva
  • posýpka: 70 g masla, 100 g polohrubej múky, 70 g kryštálového cukru
  • 2 stonky rebarbory
  • 70 g hnedého cukru
  • 1/2 balenia vanilkového cukru

Postup:

  • Rebarboru ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky, posypeme cukrom a necháme postáť.
  • Pripravíme si krehké cesto z múky, cukru, žĺtok a masla (maslo použijeme skôr tuhšie).
  • Do tortovej formy dáme papier na pečenie.
  • Cesto si vyvaľkáme. Tým, že je krehké, troška sa môže trhať. Dáme ho do formy tak, aby bolo na dne formy a aj troška po okrajoch.
  • Na cesto poukladáme rebarboru, ktorú zbavíme šťavy a posypeme posýpkou.
  • Pečieme pri 180° približne 30 minút, je potrebné si to odsledovať podľa vlastnej rúry. Keď je posýpka do zlatista, už to vyberám.
  • Pozor, vyhnite sa príliš dlhému pečeniu, lebo potom okraje cesta sú tvrdé.

rebarborový koláč

Z rebarborových receptov dávam do pozornosti ešte nedávny recept od Maja alias Muža v zástere:

Recept Muža v zástere: Rebarborový koláč s pudingom a mrveničkou

A aj tento od Janky alias @matka_v_kuchyni vyzerá skvele:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Šmíd Winterová (@matka_v_kuchyni)

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”