Načítava sa

Type to search

Recept Muža v zástere: Hubová zaváraná paštéta

Viera Horňáková
Zdieľať

Zaváracia sezóna ešte neskončila a hubová sezóna je už v plnom prúde. Ako to využiť? Huby sú skvelou surovinou. Hodia sa do rôznych receptov, ale dajú sa uchovať aj na neskôr sušením, zmrazením alebo zaváraním. Ak vás oslovila práve tretia možnosť, tak jednoznačne vyskúšajte tento ďalší skvelý recept podľa Maja alias Muža v zástere. Zaváraná hubová paštéta je lahôdka, akú ste dávno nejedli. Veď kombináciou chutných ingrediencií a domácej výroby môže vzniknúť len jedno – delikatesa.

hubová paštétaZaváraná hubová paštéta – ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých húb – najlepšie dubákov
  • 350 g cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 150 g masti
  • 100 ml oleja
  • 2 červené kapia papriky – môžu byť aj zavárané
  • 1 čl čierneho korenia
  • 5 čl soli
  • 3 surové vajíčka

Ak ste milovníkom húb, určite nevynechajte ani tento recept od Maja na bedľový guľáš:

Recept podľa Muža v zástere: Pikantný bedľový guľáš

Postup:

  • Huby si pokrájame na kocky a dáme variť cca na 7 minút.
  • Huby zlejeme a necháme vychladnúť.
  • Na masti a oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • Pridáme pokrájanú kapiu, huby, soľ, korenie a osmažíme.
  • Celú zmes rozmixujeme dohladka v mixéri. Necháme vychladnúť.
  • Do vychladnutej zmesi pridáme surové vajíčka a ručným mixérom vyšľaháme.
  • Naplníme menšie poháre.
  • Poháre poukladáme na plech, podlejeme vodou (cca 1cm) a dáme sterilizovať na 140°C na 1 hodinu.

Hubovú paštétu odporúčame natrieť na chrumkavý krajec chleba. Ak si chcete pripraviť domáci chlebík, tak vyskúšajte recept od Maja na voňavý kváskový chlieb.

 

Tags: