Jeseň je obdobím, kedy trávime viac času doma. Mnohí z nás minulý rok počas nepriaznivej pandemickej situácie podľahli čaru kváskovania. Pre niekoho možno niečo ešte nepoznané, pre iného už bežná súčasť života. Spolu s Majom alias Mužom v zástere sme sa rozhodli, že vám počas celého mesiaca prinesieme rôzne zaujímavé recepty (nebudú to len na chlieb), tipy a triky pri kváskovaní, ale aj krátky rozhovor s Majom, ako sa ku kváskovaniu dostal on sám.
Vedeli ste, že existuje už aj Svetový deň chleba? Síce sa už konal 16.októbra, ale také jedlo, akým je chlieb si zaslúži oslavu každý deň. Ak ste čaru kváskovania podľahli a radi si doma pripravujete vlastný chlieb, predstavujeme vám jeden z osvedčených receptov Muža v zástere na voňavý kváskový chlebík.
„Tento recept je s väčším množstvom pšeničnej múky. V recepte nájdete aj presné múky, ktoré používam a mám najradšej, ale samozrejme ich môžete zameniť za tie, ktoré máte dostupné. A nezabúdajte, s kombináciou múk a množstvom piva a vody sa dá hrať donekonečna,“ dodáva Majo.
Čo budete potrebovať na Kváskový chlieb podľa Muža v zástere
90g rozkvasu z kvásku Lievito Madre alebo ražného kvásku (30g kvásku:30g múky T650:30g vody) – necháme vykysnúť cca 6 hodín