Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept Muža v zástere: Medové pláty s gaštanovým krémom

Zdieľať

Niekedy sa zíde mať po ruke dobrý, ľahký recept, nenáročný na prípravu, s ktorým vykúzlite fantastický dezert. Jeden taký pre vás dnes máme pripravený. Majo alias Muž v zástere ako milovník zaujímavých kombinácií chutí spojil tentokrát chuť gaštanového pyré so sviežim ovocím. Recept na medové pláty s gaštanovým krémom je skvelým tipom na lahodný a svieži zákusok. Mimochodom, ak už premýšľate, čo upiecť na Veľkú noc a nechcete v kuchyni stráviť príliš veľa času pri pečení, tak toto určite oceníte. 

medové pláty s gaštanovým krémom

Tip na lahodný a svieži zákusok podľa Muža v zástere

Recept (na formu 25x11x7cm) :

  • 1 balenie medových plátov
  • 250 g gaštanového pyré
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g jemného tučného tvarohu alebo Mascarpone
  • 80 g práškového cukru
  • 1 PL rumu (môžete vynechať)
  • 6 kusov kiwi

Pripomíname aj tento vynikajúci recept od Maja s gaštanovým pyré: 

Recept podľa Muža v zástere: Najlepšie gaštanové jazýčky

Postup:

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
  • Pridáme gaštanové pyré, cukor, rum a Mascarpone a vyšľaháme do hladkého hustého krému.
    • Tip: Ak použijete namiesto Mascarpone jemný tvaroh, pridajte ho až nakoniec a najlepšie ručne.
  • Medové pláty orežeme podľa formy tak, aby sme nimi dokázali vyplniť dno, dlhé boky a vrch formy.
  • Formu vystelieme fóliou.
  • Na dno a boky dáme pláty cesta a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme tenkú vrstvu krému, na ktorú naukladáme polovičky kiwi.
  • Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, odrezky cesta, krém, kiwi, krém a nakoniec posledný plát cesta.
  • Zákusok prikryjeme fóliou a dáme najlepšie do druhého dňa stuhnúť do chladničky.

Celý postup si môžete pozrieť v nasledujúcom videu: 

Pripravujete doma nejaký dezert s medovými plátmi? Pochváľte sa a napíšte nám svoj tip do komentára.

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”