Niekedy sa zíde mať po ruke dobrý, ľahký recept, nenáročný na prípravu, s ktorým vykúzlite fantastický dezert. Jeden taký pre vás dnes máme pripravený. Majo alias Muž v zástere ako milovník zaujímavých kombinácií chutí spojil tentokrát chuť gaštanového pyré so sviežim ovocím. Recept na medové pláty s gaštanovým krémom je skvelým tipom na lahodný a svieži zákusok. Mimochodom, ak už premýšľate, čo upiecť na Veľkú noc a nechcete v kuchyni stráviť príliš veľa času pri pečení, tak toto určite oceníte.
Tip na lahodný a svieži zákusok podľa Muža v zástere
Recept (na formu 25x11x7cm) :
- 1 balenie medových plátov
- 250 g gaštanového pyré
- 250 ml smotany na šľahanie
- 500 g jemného tučného tvarohu alebo Mascarpone
- 80 g práškového cukru
- 1 PL rumu (môžete vynechať)
- 6 kusov kiwi
Pripomíname aj tento vynikajúci recept od Maja s gaštanovým pyré:
Recept podľa Muža v zástere: Najlepšie gaštanové jazýčky
Postup:
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
- Pridáme gaštanové pyré, cukor, rum a Mascarpone a vyšľaháme do hladkého hustého krému.
- Tip: Ak použijete namiesto Mascarpone jemný tvaroh, pridajte ho až nakoniec a najlepšie ručne.
- Medové pláty orežeme podľa formy tak, aby sme nimi dokázali vyplniť dno, dlhé boky a vrch formy.
- Formu vystelieme fóliou.
- Na dno a boky dáme pláty cesta a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme tenkú vrstvu krému, na ktorú naukladáme polovičky kiwi.
- Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, odrezky cesta, krém, kiwi, krém a nakoniec posledný plát cesta.
- Zákusok prikryjeme fóliou a dáme najlepšie do druhého dňa stuhnúť do chladničky.
Celý postup si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:
Pripravujete doma nejaký dezert s medovými plátmi? Pochváľte sa a napíšte nám svoj tip do komentára.