Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept podľa Muža v zástere: Ovocný sorbet dvakrát inak

Zdieľať

Sorbet je letná pochúťka, ktorú si hravo pripravíte doma. Skvelá alternatíva pre tých, ktorí z rôznych dôvodov nejedia klasickú smotanovú zmrzlinu. Marián alias Muž v zástere si pripravil recept na letné osvieženie tentokrát na dva rôzne spôsoby. Na prvý recept si pripravte sladké zrelé mango a na ten druhý si odložte zopár marhúľ, ktoré možno aktuálne zavárate alebo plánujete pridať do koláča. 

sorbet

Foto: z archívu Mariána alias Muža v zástere Na foto: Shaker na koktaily, Message board, Tanier SUMATRA, Látkový obrúsok ESCAPE Butlers

Toto ste vedeli?

Zlatým pravidlom prípravy dobrého sorbetu je kvalitné a zrelé ovocie. Ovocie s vysokým obsahom pektínu (bobule, kôstkové ovocie a hrozno) alebo vlákniny (mango, hrušky, banán) má vysokú viskozitu a vytvára obzvlášť krémový sorbet, ktorý sa približuje textúre zmrzliny. Je to tým, že pektín a vláknina pôsobia ako zahusťovače a ich škrobové molekuly bránia rastu ľadových kryštálov.

Ako si pripraviť sorbet s jemnou konzistenciou? Nech sa páči, vyskúšajte tieto recepty.

Mangový sorbet s Proseccom

Ingrediencie:

  • 2 väčšie zrelé mangá
  • 2 dcl Prosecca
  • 2 PL medu
mangový sorbet

Foto: archív Mariána alias Muža v zástere, na foto: látkový obrúsok a barová lyžička Butlers 

Postup:

  • Mangovú dužinu nakrájame na kocky.
  • Vložíme do mixéra, prilejeme Prosecco s medom a rozmixujeme do hladka.
  • Zmes nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a dáme zamraziť.
  • Po cca 2 hodinách znovu rozmixujeme v mixéri alebo ponorným mixérom priamo v nádobe.
  • Dáme zamraziť do druhého dňa.
  • Prosecco cítiť v sorbete len veľmi jemne. Vyvážilo sladkosť manga a zvýraznilo jeho chuť.
  • Pred podávaním sorbet na pár minút vyberieme z mrazničky.

Vychutnajte si ovocný sorbet s doplnkami od Butlers. Inšpirujte sa na ich eshope.

butlers doplnky

Marhuľovo-jogurtový sorbet

Ingrediencie:

  • 500 g marhúľ
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 čl citrónovej šťavy
  • 3 PL medu alebo javorového sirupu
  • pár kociek ľadu
marhuľový sorbet

Foto: archív Mariána alias Muža v zástere

Postup:

  • Marhule pokrájame na menšie kusy.
  • Dáme ich spolu s ľadom a citrónovou šťavou do mixéra a rozmixujeme.
  • Pridáme jogurt s medom a mixujeme do hladka.
  • Zmes nalejeme do nádoby a dáme zamraziť na cca 2 hodiny.
  • Potom sorbet znovu rozmixujeme v mixéri alebo priamo v nádobe ponorným mixérom.
  • Dáme na niekoľko hodín zamraziť.
  • Svieži kyselkavý jogurtový sorbet podávame napríklad so sladšou vanilkovou zmrzlinou, jogurtom a čerstvým ovocím.

Ktorý sorbet vyskúšate? Nechajte nám komentár. Oba sú skvelé a určite vám spríjemnia tieto mimoriadne horúce dni.

Ak by ste si predsa len chceli pripraviť domácu zmrzlinu, vyskúšajte:

Zdroj faktov o sorbete: www.seriouseats.com/how-to-make-the-best-sorbet

 

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”