Sorbet je letná pochúťka, ktorú si hravo pripravíte doma. Skvelá alternatíva pre tých, ktorí z rôznych dôvodov nejedia klasickú smotanovú zmrzlinu. Marián alias Muž v zástere si pripravil recept na letné osvieženie tentokrát na dva rôzne spôsoby. Na prvý recept si pripravte sladké zrelé mango a na ten druhý si odložte zopár marhúľ, ktoré možno aktuálne zavárate alebo plánujete pridať do koláča.
Zlatým pravidlom prípravy dobrého sorbetu je kvalitné a zrelé ovocie. Ovocie s vysokým obsahom pektínu (bobule, kôstkové ovocie a hrozno) alebo vlákniny (mango, hrušky, banán) má vysokú viskozitu a vytvára obzvlášť krémový sorbet, ktorý sa približuje textúre zmrzliny. Je to tým, že pektín a vláknina pôsobia ako zahusťovače a ich škrobové molekuly bránia rastu ľadových kryštálov.
Ako si pripraviť sorbet s jemnou konzistenciou? Nech sa páči, vyskúšajte tieto recepty.
Vychutnajte si ovocný sorbet s doplnkami od Butlers. Inšpirujte sa na ich eshope.
Ktorý sorbet vyskúšate? Nechajte nám komentár. Oba sú skvelé a určite vám spríjemnia tieto mimoriadne horúce dni.
Ak by ste si predsa len chceli pripraviť domácu zmrzlinu, vyskúšajte:
Zdroj faktov o sorbete: www.seriouseats.com/how-to-make-the-best-sorbet