Hokaido v našej kuchyni počas jesene nesmie chýbať. Po letnej cukete je to ďalšia surovina, ktorá sa dá použiť na niekoľko spôsobov. Výborne chutí hokaidová polievka, prívarok či len tak na kúsky pokrájané a v rúre zapečené. Skúšali ste už kombináciu hokaida s ryžou? Máme tip na skvelé hokaido rizoto. Ingrediencie: malá hokaido tekvica 1 […]
Zaváracia sezóna ešte neskončila a hubová sezóna je už v plnom prúde. Ako to využiť? Huby sú skvelou surovinou. Hodia sa do rôznych receptov, ale dajú sa uchovať aj na neskôr sušením, zmrazením alebo zaváraním. Ak vás oslovila práve tretia možnosť, tak jednoznačne vyskúšajte tento ďalší skvelý recept podľa Maja alias Muža v zástere. Zaváraná […]
Sú recepty, ktoré ma vracajú do detstva. Napríklad práve tento recept na strúhaný tvarohový koláč je jedným z nich. Kým ako malá som ho obľubovala so šálkou kakaa, dnes si k nemu rada vychutnám šálku kávy a spomínam, ako som z neho vyberala hrozienka :). Na cesto budeme potrebovať: 400 g hladkej múky 250 g […]