Načítava sa

Type to search

Chcete vyskúšať na Veľkú noc niečo nové?

ZuzanaC
Zdieľať

Foodblogerka Maťka známa ako @stvoryzkuchyne pripravila v spolupráci s Karpatským KB tieto nové inšpirácie: 

Čokoládové Mini Tortičky  

čokoládová minitortička

  • 5 vajíčok 
  • 5 PL kryštálového cukru 
  • 2 PL vody 
  • 4 PL polohrubej múky 
  • 2 PL kakaa 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • Karpatské KB podľa chuti 
  • 100 g horkej čokolády 
  • 50 g smotany na šľahanie (40 %) 

  • 100 g bielej čokolády 
  • 30 g smotany na šľahanie (40 %) 
  • hrsť malín 
  • 500 g mascarpone 
  • 100 g smotany na šľahanie (40 %) 
  • 2 PL práškového cukru (alebo podľa chuti) 

Na dozdobenie: marakuja a obľúbený čokoládový alebo orechový krém 

Postup:

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Postupne po jednom zašľaháme žĺtka. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a pomaly prišľaháme k bielkovej zmesi. Cesto vylejeme na klasický plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 – 20 minút. Pozor aby cesto nevyschlo. Upečené cesto vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Rolujeme z kratšej strany, čím vznikne hrubšia roláda. Necháme vychladnúť. Do mikrovlnky si dáme nalámanú horkú čokoládu a smotanu na šľahanie. Zohrievame po 15 sekundách a vždy premiešame, pokiaľ nedostaneme hladkú omáčku. To isté spravíme aj s bielou čokoládou a smotanou na šľahanie. Vymixujeme si mascarpone so smotanou na šľahanie, prilejeme vychladnutý krém z bielej čokolády, pridáme cukor a premixujeme do tuha. Cesto si rozrolujeme a celé rovnomerne potrieme Karpatským KB. Následne cesto opatrne rovnomerne potrieme omáčkou z horkej čokolády. Necháme vychladnúť. Odoberieme si cca polovicu krému a potrieme ňou cesto tenkou vrstvou (cca 0,5 cm). Maliny si nakrájame na menšie kúsky, roztrúsime ich po kréme a zatlačíme. 

Cesto rozkrájame na 4 – 5 rovnakých dlhých plátov a po jednom každý jemne zrolujeme do valčeka. Takto pripravené mini tortičky zrolujeme po jednom do fólie a odložíme do chladu na minimálne 1 hodinu. Keď máme tortičky zatuhnuté, vložíme zvyšný krém do zdobiaceho vrecka a tortičky dozdobíme. Na vrchu krému si spravíme jamku, do ktorej dáme obľúbený čokoládový alebo orechový krém a dozdobíme marakujou.  

TIP: Tortičky si môžete pred zdobením posypať kakaom alebo potrieť krémom a vyválať v orechoch alebo nastrúhanej čokoláde. 

KBTIP: Tri varianty chutí pre vaše veľkonočné recepty 

Tradičné gazdinky, ale aj moderné a kreatívne kuchárky mimoriadne ocenia pri príprave veľkonočných receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.  Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk 

Prajeme vám krásne veľkonočné sviatky a dobrú chuť ! 

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk  

 

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť