Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Hrnčekový tvarohový koláč s malinami

Zdieľať

Pripravte si spolu s nami tvarohovú pochúťku. Oceníte prípravu – rýchly a jednoduchý koláč, pri ktorom nemusíte dlho stáť. A zároveň aj chuť – tvaroh a maliny jednoducho patria k sebe. Ak máte radi tvarohové koláče, tak tento hrnčekový tvarohový koláč s malinami určite vyskúšajte!

Recept

hrnčekový tvarohový koláč

Foto: z archívu Viery Horňákovej

Na menší plech budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka repkového oleja
  • 1/2 hrnčeka vlažnej vody
  • 1 vajce

Plnka:

  • 500 g hrudkovitého tvarohu (ak vám radšej vyhovuje jemný, tak použite ten)
  • 2 vajcia
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • citrónová kôra
  • maliny (môžete použiť aj iné ovocie, napríklad černice, čučoriedky)
  • podľa potreby smotana (ak bude plnka tuhšia, doplňte do nej podľa konzistencie kyslú smotanu)

Nesmie chýbať tip na tvarohovú klasiku: Strúhaný tvarohový koláč

Postup:

  • Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • Pridáme cukor, prilejeme tekuté ingrediencie a vajce.
  • Poriadne premiešame, stačí ručne, aby neboli v ceste hrudky.
  • Cesto je také tuhšie, ale to je v poriadku, tak to má byť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh s cukrom a vajíčkami. Pridáme trocha citrónovej kôry. Podľa potreby pridáme smotanu.
  • Na plech vystlatý papierom na pečenie vylejeme 2/3 cesta.
  • Na cesto vylejeme tvarohovú plnku.
  • Poukladáme na ňu maliny.
  • Na vrch už len miestami rozlejeme zvyšnú tretinu cesta a dáme piecť.
  • Pečieme pri 175° približne 30 – 40 minút. Vrch cesta bude mierne zlatistý.
  • Keď koláč vyberieme, môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom.
  • Vychladnutý nakrájame a podávame.

Vyskúšajte aj tento hrnčekový koláč:

Hrnčekový čučoriedkový koláč, ktorý vám spríjemní deň

 

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”