Leto je okrem teplých dní skvelé v tom, že každú chvíľu dozrieva nejaké nové ovocie. Len toľko, čo dozreli jahody, pridali sa čerešne a višne, maliny, bobuľové ovocie aj marhule. Okrem zavárania a zásob na zimu si konečne môžeme dopriať sezónne čerstvé ovocie. Ráno pridať do kaše, či jogurtu, alebo si na desiatu dopriať misku čerstvého ovocia, z dostatočne dozretého urobiť domácu dreň či zmrzlinu. No a potom je tu ešte jeden spôsob na spracovanie. Priznávame, že u nás v redakcii je ten najobľúbenejší. Spracovanie ovocia do ovocného koláča. Ani tentokrát Majo alias Muž v zástere nesklamal a pripravil jeden výborný recept. Čokoládová bublanina s marhuľami je skvelým tipom, ako spracujete sezónne ovocie a ešte si aj skvele pochutíte.
Receptov na bublaninu je niekoľko, od rôznych hrnčekových po tradičné. Táto Majova je špecifická v tom, že okrem šťavnatého ovocia bude dôležitou ingredienciou práve čokoláda. Ak nemáte po ruke marhule, pokojne siahnite po inom ovocí. Majo odporúča po upečení, pridať pri servírovaní aj kopček zmrzliny.
( na menší plech 25×35 cm)
Z ovocných koláčov vyberáme ešte tieto tipy. Vyskúšajte: