Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept Muža v zástere: Čokoládová bublanina s marhuľami

Zdieľať

Leto je okrem teplých dní skvelé v tom, že každú chvíľu dozrieva nejaké nové ovocie. Len toľko, čo dozreli jahody, pridali sa čerešne a višne, maliny, bobuľové ovocie aj marhule. Okrem zavárania a zásob na zimu si konečne môžeme dopriať sezónne čerstvé ovocie. Ráno pridať do kaše, či jogurtu, alebo si na desiatu dopriať misku čerstvého ovocia, z dostatočne dozretého urobiť domácu dreň či zmrzlinu. No a potom je tu ešte jeden spôsob na spracovanie. Priznávame, že u nás v redakcii je ten najobľúbenejší. Spracovanie ovocia do ovocného koláča. Ani tentokrát Majo alias Muž v zástere nesklamal a pripravil jeden výborný recept. Čokoládová bublanina s marhuľami je skvelým tipom, ako spracujete sezónne ovocie a ešte si aj skvele pochutíte.  

čokoládová bublanina

Receptov na bublaninu je niekoľko, od rôznych hrnčekových po tradičné. Táto Majova je špecifická v tom, že okrem šťavnatého ovocia bude dôležitou ingredienciou práve čokoláda. Ak nemáte po ruke marhule, pokojne siahnite po inom ovocí. Majo odporúča po upečení, pridať pri servírovaní aj kopček zmrzliny.

Čokoládová bublanina s marhuľami – recept:

( na menší plech 25×35 cm)

  • 200 g čokolády
  • 160 g masla
  • 160 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 260 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 PL rumu

Postup:

  • Asi pol hodinu pred pečením si vyberieme z chladničky maslo a vajíčka.
  • Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom.
  • Po jednom pridáme vajíčka a vyšľaháme dohusta. Trvá to niekoľko minút.
  • Pridáme roztopenú čokoládu, rum a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
  • Cesto rovnomerne rozotrieme na papierom vystlaný plech.
  • Na cesto naukladáme polovičky marhúľ.

čokoládová bublanina

  • Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev cca 35 minút.
  • Prepečenie skontrolujeme špajdľou.
čokoládová bublanina

Môžete servírovať aj s kopčekom zmrzliny

Z ovocných koláčov vyberáme ešte tieto tipy. Vyskúšajte:

/* Sticky bottom */ - ukotvená reklama v spodnej časti webu /* Interstitial */ - reklama medzi preklikmi “Vignetova reklama”