Načítava sa

Type to search

Recept podľa Muža v zástere: Tuniakové paté

Viera Horňáková
Zdieľať

Niekto bez nich ráno neopustí domov, iný si ich dopraje až v práci alebo cestou do práce či školy. Nájdu sa aj takí, ktorí ich vynechávajú. Reč je o raňajkách. Každý to máme inak, ale asi sa zhodneme, že existuje niekoľko rôznych sladkých a slaných možností, ako si pripraviť chutné raňajky. 

Ak už máte občas pocit, že raňajkujete stále to isté, odporúčame vám každý piatok v októbri sledovať náš nový špeciál s Majom alias Mužom v zástere. Tentokrát sme si pre vás pripravili raňajkový špeciál, v rámci ktorého vám budeme prinášať zaujímavé a chutné recepty na prípravu raňajok.

Hľadáte tip na raňajky a zároveň by ste radi do svojho jedálnička dostali viac rýb? Vyskúšajte nenáročný recept na tuniakové paté, ktoré si nemusíte kupovať, ale rýchlo, jednoducho a poctivo si ho pripravíte doma.

Ingrediencie – Tuniakové paté:

  • 250g Mascarpone
  • 180g tuniaka vo vlastnej šťave v konzerve (najlepšie kúsky, nie drvený)
  • 1/2 stredne veľkej červenej cibule
  • 50g masla
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajíčka uverené natvrdo
  • pažítka na ozdobu

Postup – Tuniakové paté:

  • Mascarpone, zliateho tuniaka, cibuľu, maslo, soľ a korenie dáme do úzkej vysokej nádoby.
  • Ingrediencie by mali byť vychladené.
  • Ponorným mixérom na plný výkon vyšľaháme hladkú penu.
  • Chvíľu to môže trvať a na začiatku sa môže zdať, že sa zmes zrazila. Ale stačí len ďalej mixovať, kým sa ingrediencie zjednotia a vznikne nám hladké “patéčko”.
  • Podávame natreté na čerstvom alebo opečenom pečive s vareným vajíčkom, cibuľkou a pažítkou.

Dokonalé raňajky sú na svete, čo poviete? Majo tuniakové paté podával na domácom upečenom chlebíku. Možno to o ňom neviete, ale okrem iného je aj skúsený milovník kváskovania. A aj takto vyzerá jeho tvorba:

Prezraďte nám do komentára, raňajkujete? Ak áno, čo si radi doprajete na raňajky? Máte radšej slané či sladké? Teplé či na studeno?

Foto: archív Muža v zástere

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť

Zanechať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené*

55 − 47 =