Načítava sa

Type to search

Recept podľa Muža v zástere: Jablkovo-hruškové lievance

Viera Horňáková
Zdieľať

Na jesenné dni sú ako stvorené sladké raňajky. Potešia chuťové poháriky, pohladia na duši a urobia zo sychravého pekný deň. Pusťte si príjemnú hudbu, postavte vodu na čaj alebo kávu a poďte si s nami pripraviť jablkovo-hruškové lievance podľa receptu Muža v zástere. 

jablkovo-hruškové lievanceČo si predstavíte, keď sa povedia sladké raňajky? Možností je veľa – od rôznych jogurtových a tvarohových dezertov v pohári, cez sladké kaše až k pečivu na sladko, ako sú lúpačky či vianočka. U viacerých by sa na zozname sladkých raňajok našli aj lievance. Veľmi univerzálne jedlo, ktoré si môžete pripraviť či už na raňajky, desiatu alebo hoci aj ako dezert. Sezóna jabĺk nám ešte nekončí, preto sa ich Majo alias Muž v zástere rozhodol využiť aj do tohto šikovného receptu na jablkovo-hruškové lievance.

Ingrediencie:

  • 500 g jabĺk a hrušiek bez jadier so šupkou (cca 2 hrušky a 3 jablká)
  • 3 dcl mlieka
  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 1/4 čl škorice
  • 2 čl citrónovej šťavy
  • štipka soli

Pamätáte si na recept od Maja na plnené lievance tzv. dorayaki?

Postup:

  • Jablká a hrušky pokrájame na menšie časti.
  • Dáme do mixéra, zalejeme mliekom a rozmixujeme dohladka.
  • Pridáme vajíčka, olej, múku, soľ, citrónovú šťavu a škoricu.
  • Vymixujeme hladké poloriedke cesto.
  • Lievance opekáme na suchej rozpálenej palacinkárni. Pozrite si video, ako ich pripravoval Majo.
  • Sladkú bodku na záver dodá javorový sirup a domáci džem a môžeme podávať.

U koho sa cez víkend na stole objavia tieto sladké lievance? Napíšte nám.

Foto, video: archív M.M.

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť