Načítava sa

Hľadané slovo alebo výraz

Recept podľa Muža v zástere: Volské oko v párku

Zdieľať

Poznáte tú nekonečnú hádanku, čo bolo prvé – vajce alebo sliepka? Nech je to čokoľvek, ak si radi na raňajky doprajete práve vajíčka, máme pre vás skvelý recept. Je jednoduchý, rýchly a skvele ozvláštni podávanie raňajok. 

Vajíčka ako univerzálna ingrediencia v kuchyni aj pre naše telo

Vajíčka by mali byť v našom jedálničku, lebo sú nutričným základom pre každého. Sú bohatým zdrojom bielkovín, omega 3 mastných kyselín a vitamínov D, E, K, A, B aj minerálnych látok (napr. železo či selén).

Vajíčka sú univerzálnou surovinou, ktorá by nemala chýbať v domácnosti. Správne gazdiné vedia, že z vajíčok sa dá pripraviť neskutočne veľa pokrmov, či už na sladko alebo na slano. Sú nevyhnutnou surovinou. A čo je skvelé, sú plnohodnotným jedlom samým o sebe. Stačí pridať kúsok zeleniny a pečiva a máme hotové jedlo, ktoré nás zasýti.

Nielen v rámci raňajok môžeme vajíčka pripraviť na niekoľko spôsobov. Ktoré sú tie najčastejšie? Praženica, omeleta, na mäkko, do stratena, na tvrdo, volské oko. Toto sú najpoužívanejšie spôsoby, ako pripraviť vajíčka. Niektoré sa líšia len dĺžkou prípravy, iné aj formou (praženie, varenie a podobne). Čo by ste povedali na ozvláštnenie jedného z receptov? Majo alias Muž v zástere vyskúšal jedno víkendové ráno pripraviť výnimočné raňajky a takto to dopadlo.

Volské oko v párku

  • Stačí pozdĺžne prerezať párok.
  • Párok dáme na panvicu a do stredu nalejeme vajíčko.
  • Prikryjeme pokrievkou a na miernom teple smažíme, kým sa vajíčko spraví podľa vašich predstáv.
  • Netreba ho otáčať.
  • Podávame samozrejme s čerstvým kváskovým chlebíkom. Tip na kváskový chlebík podľa Mariána nájdete tu.

volské oko v párku

Ktorý je váš obľúbený recept na prípravu vajíčok? Máte nejaký špeciálny, tak ako Majo? Nechajte nám komentár. Budeme radi.

Celý raňajkový špeciál, ktorý sme pripravovali v spolupráci s Majom nájdete tu.

Štítky

Mohlo by sa vám páčiť