Aj vy nedočkavo čakáte, kedy príde jej sezóna? Rebarbora je špecifická svojou chuťou, ale skvelo sa hodí do koláčov. Bol by hriech ju nevyužiť. Jej sezóna netrvá dlho, tak ju nepremeškajte. Ak plánujete víkendové pečenie, dávame vám do pozornosti tento nový recept od Maja alias Muža v zástere na Rebarborový koláč s pudingom a mrveničkou. Už len šálka kávy alebo obľúbeného čaju a môžete si vychutnať víkend. O príjemnú atmosféru sa postará tento výborný koláč, ktorý zvládne každá gazdinka.
Mimochodom, vedeli ste, že rebarbora je zelenina? Má blahodarné účinky pre ľudský organizmus. Detoxikuje črevá, chráni srdce aj oči, zlepšuje krvný obeh, udržuje zdravé kosti, pokožku a pôsobí priaznivo aj na mozog. O zrelosti nerozhoduje výrazná červená farba stoniek, záleží to od odrody. Dôležité je vedieť, že sa konzumuje po tepelnej úprave a jej sezóna trvá krátko, pretože kyselina šťavelová, ktorú obsahuje, v nej prudko stúpa. Od polovice mája do polovice júna je ideálna na konzumáciu.
Všetky recepty Muža v zástere nájdete TU
Vyskúšajte aj tento Majov recept na koláč s mrveničkou:
Recept Muža v zástere: Slivkový koláč s jablkovým tvarohom a škoricovo-orechovou mrveničkou