Niekedy stačí tak málo a pochúťka je na svete. Takmer v každej kuchyni určite nesmie chýbať základná surovina. Že ktorá to je? Predsa cibuľa. Je súčasťou viacerých jedál, pripravuje sa z nej základ pod mäso, polievky, omáčky. Labužníci si z nej radi pripravujú doslova delikatesy, akými sú napríklad cibuľové krúžky. Jednu z takých delikates vyskúšal pripraviť Marián alias Muž v zástere a podelil sa s nami s receptom na cibuľové čatní.
Daný recept vystačí na 3 dcl pohár
„Počas tohto týždňa som čatní pripravoval viackrát, cibril som chute, lebo raz to bolo príliš sladké alebo príliš kyslé. Skúšal som to štyrikrát pripraviť, ale až teraz v tejto verzii je to top,“ hovorí Muž v zástere.
„V mnohých receptoch sa píše, že treba veľa cukru. A to nie je až tak dobré. Zároveň niekto nedáva víno, len ocot. A kvôli octu je to potom viac kyslé. Víno a aj to chilli tomu dá super chuť,“ odporúča Muž v zástere.
#1 Tip od Muža v zástere: Cibuľové čatní sa fantasticky hodí do hamburgerov, ku grilovanému mäsu alebo len tak na chlebík, so syrom a rôznymi nátierkami.
Vyskúšajte si pripraviť: Domáce hamburgerové žemle
#2 Tip od Muža v zástere: V zaváracom pohári vydrží čatní aj 2 týždne v chladničke.