Na jesenné dni sú ako stvorené sladké raňajky. Potešia chuťové poháriky, pohladia na duši a urobia zo sychravého pekný deň. Pusťte si príjemnú hudbu, postavte vodu na čaj alebo kávu a poďte si s nami pripraviť jablkovo-hruškové lievance podľa receptu Muža v zástere.
Čo si predstavíte, keď sa povedia sladké raňajky? Možností je veľa – od rôznych jogurtových a tvarohových dezertov v pohári, cez sladké kaše až k pečivu na sladko, ako sú lúpačky či vianočka. U viacerých by sa na zozname sladkých raňajok našli aj lievance. Veľmi univerzálne jedlo, ktoré si môžete pripraviť či už na raňajky, desiatu alebo hoci aj ako dezert. Sezóna jabĺk nám ešte nekončí, preto sa ich Majo alias Muž v zástere rozhodol využiť aj do tohto šikovného receptu na jablkovo-hruškové lievance.
Pamätáte si na recept od Maja na plnené lievance tzv. dorayaki?
U koho sa cez víkend na stole objavia tieto sladké lievance? Napíšte nám.
Foto, video: archív M.M.