Nechce sa vám v tomto teple variť? Vyskúšajte si pripraviť delikatesu podľa Muža v zástere – nakladaný hermelín. Namiesto grilovania ho tentokrát naložte do uzatvárateľnej fľaše s ďalšími ingredienciami a vytvoríte si tak skvelú pochúťku. Jeho prípravu hravo zvládnete, najťažšie na tom bude to čakanie, kým sa chute prepoja a vy ho budete môcť ochutnať :).
Hermelín je známy syr s bielou plesňou, ktorý nemá nijako výraznú chuť. Dá sa vyprážať, grilovať, dokonca sa dá z neho pripraviť lahodná nátierka. Navzájom sa skvele dopĺňa a kombinuje s ďalšími ingredienciami, akými sú rôzne koreniny a bylinky. Preto na prípravu nakladaného hermelína existuje niekoľko rôznych receptov, lebo fantázii a chutiam sa medze nekladú. Nám sa páči tento recept od Muža v zástere a radi sa ním inšpirujeme aj v našich kuchyniach. Pridáte sa?
Takto pripravené hermelíny prekrojíme na polovicu.
Tip od Muž v zástere: Odporúčam nakladaný hermelín ku grilovačke, šalátom, vínku, pivku alebo len tak s čerstvou bagetou.
Pripravujete ho doma tiež? Ak áno, podeľte sa s vašimi tipmi v komentári.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty od Muža v zástere, napríklad tieto Syrové krekry s čedarom.