Načítava sa

Type to search

Recept podľa Muža v zástere: Nakladaný hermelín

Viera Horňáková
Zdieľať

Nechce sa vám v tomto teple variť? Vyskúšajte si pripraviť delikatesu podľa Muža v zástere – nakladaný hermelín. Namiesto grilovania ho tentokrát naložte do uzatvárateľnej fľaše s ďalšími ingredienciami a vytvoríte si tak skvelú pochúťku. Jeho prípravu hravo zvládnete, najťažšie na tom bude to čakanie, kým sa chute prepoja a vy ho budete môcť ochutnať :).

nakladaný hermelín

Foto: z archívu Muža v zástere

Hermelín je známy syr s bielou plesňou, ktorý nemá nijako výraznú chuť. Dá sa vyprážať, grilovať, dokonca sa dá z neho pripraviť lahodná nátierka. Navzájom sa skvele dopĺňa a kombinuje s ďalšími ingredienciami, akými sú rôzne koreniny a bylinky. Preto na prípravu nakladaného hermelína existuje niekoľko rôznych receptov, lebo fantázii a chutiam sa medze nekladú. Nám sa páči tento recept od Muža v zástere a radi sa ním inšpirujeme aj v našich kuchyniach. Pridáte sa?

Ingrediencie – Nakladaný hermelín:

hermelín_ingrediencie

Foto: z archívu Muža v zástere

  • 6 hermelínov
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 PL mletej papriky
  • 1 PL horčice
  • 1 čl soli
  • 1/4 čl čierneho korenia
  • 5 bobkových listov
  • 3 cibule
  • bazalka
  • olivy
  • cherry paradajky
  • slnečnicový alebo olivový olej
    • Tip od Muža v zástere: Olivový olej po dlhšej dobe v chladničke postupne mierne stuhne, ale to nevadí, lebo na teple znovu povolí a hlavne je to s ním chutnejšie.

Postup – Nakladaný hermelín:

  • Roztlačený cesnak, mletú papriku, horčicu, soľ a korenie rozmiešame v miske do hustej pasty.
  • Hermelíny pozdĺžne prerežeme a potrieme asi 1 lyžičkou cesnakovej plnky.
  • Takto pripravené hermelíny prekrojíme na polovicu.

  • Na dno asi litrového pohára dáme pár krúžkov cibule, na ne poukladáme 4 polovice syra, pridáme pár lístkov bazalky, bobkový list, niekoľko olív a cherry paradajky, na to ďalšiu vrstvu cibule a syra.
  • Takto naplníme celý pohár a nakoniec zalejeme olejom.
  • Pohár uzavrieme a dáme na týždeň do chladničky, aby sa všetky chute spojili.

Tip od Muž v zástere:  Odporúčam nakladaný hermelín ku grilovačke, šalátom, vínku, pivku alebo len tak s čerstvou bagetou.

Pripravujete ho doma tiež? Ak áno, podeľte sa s vašimi tipmi v komentári.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty od Muža v zástere, napríklad tieto Syrové krekry s čedarom.

Tags:

Mohlo by sa vám páčiť

1 Komentár

Zanechať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené*

− 1 = 1